23 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Transmiterea comunitară şi concediile, cauze ale apariţiei noilor focare de COVID-19 la Spitalul de Copii şi Ambulanţă
Transmiterea comunitară şi concediile, cauze ale apariţiei noilor focare de COVID-19 la Spitalul de Copii şi Ambulanţă

La Spitalul de Urgenţă pentru Copii Galaţi sunt 23 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Asta după ce, de luni bune, de la începutul pandemiei, spitalul înregistrase doar două cazuri de infectare. Focarul de acum a apărut după ce o asistentă a trecut prin alt spital și a luat legătura şi cu colegi care se aflau în concendiu (citește și Nou focar de COVID-19 printre cadrele medicale de la Spitalul de Copii Galaţi). „Imediat s-a închis toată secţia respectivă, s-a testat tot personalul aferent secţiei respective. Suntem într-o perioadă de transmitere comunitară, mare parte dintre cei pozitivi sunt asimptomatici şi atunci am decis să testăm absolut tot spitalul pentru a identifica aceste cazuri asimptomatice şi a limita transmiterea în rândul personalului nostru. În urma testării întregului personal medical au ieşit 23 de cazuri pozitive, dintre care patru erau în concediu de odihnă, nu au activat în spital în perioada aceasta. Starea de sănătate este bună, niciun cadru medical nu a fost internat până în momentul de faţă, ei sunt la domiciliu, asimptomatici sau cu simptomatologie minoră“, a declarat dr. Iuliana Moraru, director medical, Spitalul de Copii Galaţi.

A reapărut un nou focar şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi

Din păcate, tot pe seama concediilor, dar și a transmiterii comunitare, a reapărut un nou focar şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi. Aici a mai fost un focare în care au fost infectate 20 de cadre medicale, dar acesta fusese închis de circa două luni. „Avem patru cazuri de salariaţi pozitivi şi şase care sunt contacţi şi sunt izolaţi la domiciliu. Din cei patru, doar o singură colegă, o asistentă, este cu sursă necunoscută, ceilalţi trei fiind contacţi de familie, preluat din familie sau din timpul concediului, întorşi din concediu. Au fost reluate măsurile din starea de urgenţă, cu închiderea sau izolarea dormitoarelor şi a spaţiilor de servire a mesei și s-au reinstruit toţi salariaţii. Am făcut tot ce este posibil pentru a limita actualul focar, dar în contextul actual de transmitere comunitară intensă, este foarte greu pentru că virusul poate fi luat de oriunde“, a precizat dr. Mihai Polinschi, purtător de cuvânt al SAJ Galaţi.

265, numărul total de personal medico-sanitar înregistrat ca pozitivi, de la începutul pandemiei

169 de cazuri de îmbolnăvire numără astăzi, joi, 23 iulie 2020, focarul de infectare cu noul coronavirus de la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Din cele 169 de cadre medicale infectate, 64 s-au însănătoşit. „În prezent sunt trei focare, la Spitalul Judeţean, la Spitalul de Copii şi la Ambulanţă. Ca număr total de personal medico-sanitar înregistrat ca pozitivi, de la începutul pandemiei, 265“, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Până în acest moment, în judeţul Galaţi, au fost diagnosticate 1.786 de persoane pozitive la noul coronavirus, 113 au decedat, 935 s-au vindecat şi au fost realizate 15.282 de teste (citește și COVID-19: 57 de noi infectări la Galaţi, în ultimele 24 de ore).


Articole înrudite