Implanturile de stent pentru pacienţii care au suferit un infarct miocardic, şi nu numai, vor putea fi realizate şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi, începând de anul viitor. Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a iniţiat procedurile de avizare pentru înfiinţarea unei secţii de Cardiologie Intervenţională în cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi şi a prevăzut în bugetul local pe anul acesta sumele necesare achiziţionării aparaturii şi dotărilor necesare.
Preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, a declarat că deja doi medici cardiologi din Galaţi urmează cursuri de specializare, astfel încât, de îndată ce sunt obţinute toate avizele şi autorizaţiile necesare, secţia să poată fi funcţională, iar pacienţii care au nevoie de stenturi sau alte intervenţii specifice să nu mai fie transportaţi la Bucureşti, Târgu Mureş sau în alte oraşe.
Cardiologia intervenţională asigură tratamentul prin tehnici minim invazive pentru a soluţiona cazuri care în mod tradiţional ar fi fost tratate cu bisturiul. Comparativ cu chirurgia clasică, riscurile periprocedurale în cardiologia intervenţională sunt minime. Câteva proceduri specifice cardiologiei intervenţionale sunt coronarografia, angioplastia coronariană (adică implantul de stent), etc.