Ion Apostolache, un gălăţean de 46 de ani, acuză sistemul sanitar că e mut în faţa durerii oamenilor. Îmbrăcat cu un tricou pe care este inscripţionată poza şi povestea partenerei sale de viaţă, decedată din cauza lipsei de implicare şi a neglijenţei din spitale, susţine omul care opreşte pacienţii şi îi intreabă ce parere au de sistem.
Gălăţeanul strânge semnături pentru a schimba totul. A depus şi un memoriu la Ministerul Sănătăţii, dar strange şi semnături pe un cont de socializare pentru a nu mai apărea astfel de lucruri. Revolta omului a apărut după ce, susţine el, partenera sa de viaţă ar fi fost infectată cu Clostridium, chiar în secţia de Oncologie a Spitalului de Urgenţă Galaţi. Bacteria nu a ieşit la analize, aşa că omul şi partenera sa de viaţa au mers la Institutul Oncologic de la Bucureşti. Nici acolo nu a apărut bacteria în analize, în schimb, după ce au făcut analiza la privat, bacteria era prezentă. Apoi, femeie a fost reinternată la Spitalul de Urgenţă Galaţi unde a şi murit.
"Strâng semnături, cine este mulţumit de condiţiile medicale din spital şi cine nu este. Am şi un tabel. Am ajuns în situaţia asta după ce partenera mea a murit, avea cancer pulmonar, dar a luat Clostridium din Spitalul de Urgenţă. Sunt sigur de asta. A murit infectată cu Clostridium difficile aici în spital. Timp de trei săptămâni, cât a avut manifestările bolii, nimeni nu i-a dat un diagnostic. O săptămână aici la Galaţi, la Spitalul Sf. Apostol Andrei şi două săptămâni la Institutul Oncologic din Bucureşti (IOB). Sunt sigur că a luat infecţia de la Galaţi, deoarece aici a fost internată de pe 22 aprilie. Pe 28 a început să se manifeste. Lângă ea era o femeie mai în vârstă care avea diaree, s-a externat odată cu ea. Cred că au aici epidemie de Clostridium şi nimeni nu spune nimic. De la IOB, de la Bucureşti, a trebuit să venim înapoi la Galaţi, la privat, să facem analizele şi atunci a ieşit la iveală infecţia cu Clostridium. La cele două spitale de stat nu s-a confirmat infecţia cu Clostridium, doar după ce am mers la privat am avut confirmarea, apoi am internat-o iar la Galaţi", susţine Ion Apostolache, partenerul de viaţă al profesoarei Janeta Dumitrescu.
Bărbatul a făcut reclamaţii peste tot şi a şi aşteptat rezultatele. Atât la Spitalul de Urgenţă Galaţi, cât şi la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi (DSP) Galaţi, i s-a spus că nu are dreptate. Partenera sa de viaţă avea această infecţie înainte de internare. "Pacienta s-a internat într-o stare extrem de gravă, cu o insuficienţă respiratorie acută. Al doilea diagnostic, din foaia de observaţie, era Clostridium difficile, analiză cu care a venit de acasă, iar în urma tuturor investigaţiilor efectuate inclusiv de nucleul epidemiologic s-a constatat că această infecţie era luată de undeva din afară Spitalului Judeţean Galaţi. Există focare de infecţie de acest tip în toate spitalele din ţară mai mult sau mai puţin declarate. Întotdeauna pacienţii sunt diagnosticaţi şi vor primi tratamentul corespunzător. Această pacientă, cât a stat şase zile în Reanimarea Spitalului de Urgenţă, a fost diagnostiactă, investigată de nenumărate ori, deoarece avea pe lângă această infecţie o tumoră bronhopulmonară cu metastaze multiple în evidenţă şi tratament, întorcându-se recent de la un centru universitar din Bucureşti, unde primise chimioterapie. S-a încercat, din aproape, în aproape, să o stabilizăm, deşi cred că se înţelege cât de grav este diagnosticul de tumoră bronhopulmonară şi ce pronostic rezervat are. Să nu uităm că suntem medici, că purtăm halate albe şi tot ceea ce se poate face pentru un pacient vom şi face", a precizat dr. Angel Trifan, reprezentantul Spitalului de Urgenţă Galaţi. Ion Apostolache însa nu vrea sa accepte asta. Aşteaptă acum un răspuns de la Ministerul Sănătăţii.