Firma Karan Bussines & Finance SRL şi-a achitat, în cursul acestei săptămâni, garanţia şi toate celelalte obligaţii financiare pe care şi le-a asumat prin contractul pentru concesionarea pe 49 de ani a Plajei ”Dunărea”. Plata a fost făcută în termenul contractual prevăzut, care conform declaraţiilor de săptămâna trecuta ale primarului Ionuţ Pucheanu era stablit ca fiind 29 septembrie 2017.
Karan Business & Finance S.R.L. Bucureşti a făcut o ofertă investiţională de 6.250.000 de euro. Gălăţenii au avut mari aşteptări de la firma care a promis că va face un aqua park în adevăratul sens al cuvăntului. S-a promis, în primă fază că pe parcursul primul an, se va investi în cluburile de paintball, minigolf, tiroliană. Va începe construcţia Indoor Baby-land şi a cluburilor, amenajarea spaţiului verde, toate programate în aşa fel încât gălăţenii şi nu numai să se poată bucura şi de plajă. În luna iunie, plaja a fost redeschisă, dar gălăţenii au fost dezamagiţi mai ales de faptul că niciunul dintre bazine nu era funcţional. Atunci, reprezentanţii Karan au spus că bazinul principal avea grave probleme la structură şi nu a putut fi dat în folosinţă pentru că lucrările necesitau un termen mai lung. Apoi, în luna iulie, gălăţenii care au mers la plajă au găsit câteva mini-bazine instalate pe plajă şi care, de fapt, erau destinate unor mini-piscine îngropate. Întrebat de ce lucrurile nu merg conform planificărilor iniţiale, Neculai Gălaţanu, reprezentantul firmei Karan Business & Finance, a explicat că în urma expertizei tehnice temeinice realizătă de un expert din Bucureşti, reabilitarea şi remodelarea bazinului de înot necesită operaţiuni de anvergură întrucât din cauza faptului că bazinul a stat nefolosit ani de zile, s-a degradat puternic, unul dintre pereţi fiind crăpat şi necesită refacere completă. De altfel, în urma expertizei, bazinul a obţinut 65 de puncte dintr-un maxim de 100 ca scor al degradării. În privinţa piscinelor amplasate pe plaja, Neculai Gălăţanu a explicat: ”Pe sub plajă trec magistralele de apă ale oraşului. Sunt 4 conducte de mari dimensiuni: pentru apă meteorică, apă menajeră, aducţiune apă brută şi apă potabilă, dar şi colectorul interceptor canalizare. Organele abilitate ne-au dat aviz de funcţionare, dar ni s-a spus că - aşa cum prevede lege - nu avem voie să construim. De aceea bazinele amplasate pe plajă nu pot fi îngropate”. De asemenea, acesta a mai precizat: ”Toate acestea nu au fost specificate în caietul de licitaţie. De aceea, suntem nevoiţi să modificăm proiectul iniţial. Tiroliana, Club-ul, hotelul, toate obiectivele trebuie reaşezate. Bani sunt, dar totul trebuie făcut cum trebuie”.
În ultima săptămână, atât administraţia locală, dar mai ales societatea civilă au lansat în spaţiul public afirmaţii din care reieşea că există şanse infime ca firma care a concesionat plaja Dunărea să-şi respecte obligaţiile financiare prevăzute în contract şi să achite până pe data de 29 septembrie suma de 100.000 de euro, iată că cei de la Karan Business vor să închidă gurile rele arătând că au de gând să continue ce şi-au asumat prin contract.