02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Percheziţiile „Anticorupţie” au oprit activitatea de la „Buletine”
Percheziţiile „Anticorupţie” au oprit activitatea de la „Buletine”

Ofiţerii DGA Galaţi şi procurorii de pe lângă Tribunalul Galaţi susţin că o consilieră de la Serviciului Public de Evidenţă a persoanelor din subordinea Primăriei Galaţi, alături de un complice, a ajutat 280 de moldoveni să obţină acte de identitate pe o singură adresă, cea a complicelui. În reţea ar mai fi implicate şi alte persoane care asigurau mutaţie contra anumitor sume de bani cetăţenilor moldoveni. Se pare că scandalul ar fi apărut după ce, pe adresele unora dintre membrii care ofereau „cazare” contra bani, li s-ar fi trecut în spaţiu, fără ştirea lor, aproape 200 de persoane. Pentru a dovedi aceste suspiciuni, joi dimineaţă, sediul Serviciului Local de Evidenţă a Persoanei a fost închis iar oamenii care aveau programare la Buletine au fost întorşi din drum. Unii erau extrem de supăraţi că li se dă programul peste cap.
„Eu stau în străinătate, doar o săptămână am de stat în Galaţi şi acum m-au întors din drum. Joi trebuia să îmi iau actele să plec. Mi se pare lipsă de respect, oricum fără bani aici nu faci nimic“, spunea supărată una dintre gălăţencele care au rămas fără buletin din cauza percheziţiilor.
Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au făcut patru percheziţii domiciliare, dintre care două la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (S.P.C.L.E.P.) Galaţi. Potrivit datelor furnizate de DGA, T.G., consilier superior în cadrul S.P.C.L.E.P. Galaţi, şi intermediarul B.A. au facilitat obţinerea vizei de reşedinţei pe teritoriul României şi eliberarea documentelor de identitate pentru mai multe persoane, cetăţeni moldoveni, în schimbul unor sume de bani. Din probatoriul administrat până în prezent s-a constat că la locuinţa formată din 3 camere a intermediarului B.A. aveau vize de reşedinţă aproximativ 280 de cetăţeni moldoveni.
În cauză se fac cercetări şi faţă de D.V.S. şi A.L. care au primit sume de bani cuprinse între 50 şi 70 de euro de la un număr de aproximativ 40 de persoane pentru a le permite stabilirea reşedinţei la domiciliile lor. În fapt, s-a constatat că, fără ştirea acestora, T.G. împreună cu B.A. au facilitat acordarea vizelor de reşedinţă, la adresele celor doi, altor peste 200 cetăţeni din Republica Moldova.
Adusă la sediul Serviciului, după ce i s-a făcut percheziţia acasă, consiliera a refuzat să făcă vreo declaraţie. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situaţiilor de natură infracţională, a valorii foloaselor materiale astfel obţinute, precum şi identificarea şi audierea martorilor în cauză. Au fost emise de către procurorul de caz şi două mandate de aducere, ce urma a fi puse în executare după efectuarea percheziţiilor.


Articole înrudite