La Grădina Zoologică din Galaţi este sărbătoare - o pereche de lei (care au aparţinut interlopului Ion Balint zis şi Nuţu Cămătaru) s-a reprodus în captivitate, rezultând doi pui. Din păcate, doar unul dintre cei doi pui de leu a supravieţuit, motiv pentru care puiuţul este foarte atent îngrijit şi nu va fi scos afară, pentru a fi admirat de public, decât după câteva luni, când starea sa de sănătate nu va mai da emoţii îngrijitorilor.
Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Mădălin Şerban a spus că mama puiului este leoaica Nicoleta, iar tatăl, Nicolae, botezaţi aşa de fostul preşedinte al CJ Nicolae Bacalbaşa, cel care, în urmă cu trei ani, se afla la conducerea instituţiei care administrează Grădina Zoologică, unde au fost aduşi, în 2013, leii ce aparţinuseră interlopului Nuţu Cămătaru. Potrivit lui Mădălin Şerban, leoaica Nicoleta a fătat în urmă cu două săptămâni doi pui, dar din cauze necunoscute unul dintre ei a murit la puţin timp după ce a venit pe lume. Celălalt pui este deocamdată sănătos şi este atent monitorizat. ”Puiul care a supravieţuit este sănătos, dar este monitorizat în permanenţă pentru că este plăpând acum în primele zile de viaţă. Nu poate fi încă admirat de vizitatori pentru că leoaica nu permite nimănui să se apropie de el", a spus Şerban, precizând că micul leuţ va putea fi văzut de vizitatori abia peste câteva luni.
Cei patru lei ai lui Nuţu Cămătaru au ajuns în 2013 la Grădina Zoologică din Galaţi, după ce, în februarie 2013, au fost descoperiţi de oamenii legii în vila interlopului, din cartierul Ferentari din Capitală. Cei patru lei au fost iniţial găzduiţi de grădina zoologică din Bucov, Prahova, iar din octombrie 2013 au fost mutaţi la cea din Galaţi. Acum, leii lui Nuţu Cămătaru împart cuştile din Grădina Zoologică de la Galaţi împreună cu alţi patru lei, veterani ai grădinii zoologice. ”În total, avem opt lei care au la dispoziţie un spaţiu de 5.500 metri pătraţi. Fiecare are boxa lui, cu loc special pentru odihnă. Pot alerga prin pădure, au chiar şi un bazin unde se pot răcori”, a mai precizat Mădălin Şerban.
Grădina Zoologică a fost modernizată printr-un proiect european în valoare de trei milioane de euro (din care 80% a fost finanţare UE şi 20%, finanţare a CJ). Grădina Zoologică se întinde pe 15 hectare şi chiar dacă vizitatorii nu pot încă să vadă micul pui de leu, cel mai nou locatar al Grădinii, pot, în schimb, să vadă tigri siberieni, lei africani, urşi bruni, cerbi carpatini şi lopătari, mistreţi, lupi, câteva rase de cai şi ponei deosebit de frumoase, alături de rase de păsări domestice, porumbei, lebede, păuni şi multe altele. Pe viitor, Grădina Zoologică ar putea să-şi extindă "familia" de animele cu două exemplare extrem de rare, de tigru şi leu alb, însă rămâne de văzut dacă animalele se vor putea acomoda aici.
Un bilet de intrare la Grădina Zoologică costă 6 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru copii, programul de vizitare fiind de miercuri-vineri, intervalul orar 10-18; sâmbătă-duminică, intervalul orar 10-20.