A fost semnat contractul de finanțare europeană ce presupune reabilitarea și eficientizarea energetică a Corpului A de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Ioan, spital construit în anul 1986, informează Primăria municipiului Galați.
Valoarea totală a proiectului este de 7.251.439,90 lei cu TVA, din care fondurile nerambursabile sunt de 6.371.107,84 lei cu TVA.
Principalele categorii de lucrări de intervenție sunt: reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii; instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice; reabilitarea termică a sistemului de încălzire si a sistemului de furnizare a apei calde; reabilitarea sistemului de climatizare; repararea colectoarelor de canalizare interioară; reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat interioare; implementarea unui sistem de management energetic integrat pentru clădiri si alte activități care conduc la reducerea consumurilor energetice etc.
Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni.
Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și implicit scăderea costurilor cu energia termică. Beneficiarii proiectului sunt pacienții și cadrele medicale ale spitalului.
Proiectul este finanțat în cadrul POR 2014-2020 Axa prioritară 3 Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operațiunea B - Clădiri Publice, Apel de proiecte nr. POR/2020/3/3.1/B/2/NE,SE,SM, potrivit municipalității.
Am semnat un nou contract de finanțare europeană ce presupune modernizarea Spitalului pentru Copii, construit în urmă cu 36 de ani. Acum vorbim despre Corpul A care va beneficia de lucrări ample de reabilitare în cadrul unui proiect de 7,2 milioane de lei. În principal lucrările vizează reabilitarea termică, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice, reabilitarea sistemului de încălzire si a sistemului de furnizare a apei calde, modernizarea instalației de iluminat interioare etc. Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.