Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a anunţat, astăzi, miercuri, 22 ianuarie 2020, pe pagina sa de Facebook, că proiectul de extindere şi modernizare a Drumului de Centură este în linie dreaptă, proiectul tehnic fiind finalizat de analizat, iar la sfârşitul lunii va fi supus aprobării consilierilor judeţeni.
„Drumul de Centură este în linie dreaptă. Am finalizat de analizat proiectul tehnic, astfel că în şedinţa de la sfârşitul acestei luni îl vom supune aprobării consilierilor judeţeni. Proiectul tehnic a fost depus în termen, iar fiecare filă a acestui document şi fiecare reper din punct de vedere tehnic a fost verificat de către specialişti, astfel că acolo unde au existat aspecte neclare au fost solicitate clarificări sau chiar ajustări. Am obţinut deja peste 90% dintre avizele necesare demarării acestui proiect, iar după aprobarea proiectului tehnic vom putea depune actele pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie. Îmi doresc foarte mult ca luna viitoare să emit ordinul de începere a lucrărilor la cea mai importantă investiţie a Galaţiului. Este un proiect complex din punct de vedere tehnic, cu foarte multe aspecte care trebuie luate în considerare şi pentru care trebuie găsite soluţii. De aceea, suntem foarte atenţi cu modul în care se derulează acest proiect, mai ales că printre lucrările ce trebuie realizate se află şi construcţia unui pod hobanat. După finalizarea acestui proiect, timpul petrecut în trafic pe Drumul de Centură va scadea, costurile cu transportul vor scadea şi ele, iar siguranţa în trafic va creşte. Proiectul are o valoare de peste 30 de milioane de euro şi este finanţată din fonduri europene“, spune Costel Fotea.
Reamintim că proiectul „Extindere şi modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galaţi“, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, a fost lansat oficial în luna aprilie 2019, iar surpriza acestui proiect este construirea podului hobanat (suspendat) ↓ foto în galeria de imagini ↓, care, potrivit preşedintelui CJ Galaţi, reuşeşte să rezolve mai multe probleme. „Una dintre cele mai importante probleme este că nu mai intră traficul greu în oraş, astfel că va fi direct, se reduce distanţa centurii ocolitoare cu 2,4 kilometri, iarăşi, un avantaj foarte mare pentru cei care vor circula pe centură. În afară de faptul că ea va fi la patru benzi şi traficul fluidizat, va fi şi o distanţă mai mică pe care o vor parcurge”, declara Costel Fotea, la prezentarea proiectului. Modernizarea şi extinderea centurii va avea următoarea rută: intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, cu ieşire în bulevardul Coşbuc, apoi va continua pe străzile Al. Măcelaru şi Traian, sensul giratoriu, continunând pe strada Macului, strada Tunelului, cu ieşire în DN 2B spre Giurguleşti.
Articole similare:
- A fost desemnat proiectantul şi constructorul centurii ocolitoare a Galaţiului
- A fost lansat oficial proiectul pentru extinderea şi modernizarea Drumului de Centură