04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Joi a fost zi plină în viaţa fostei campioane a României, Oţelul Galaţi. Dorinel Munteanu a predat ştafeta pe banca tehnică lui Viorel Tănase, un simbol al Galaţiului, cu aproape 400 de jocuri în Liga I. Noul antrenor al formaţiei gălăţene, care a semnat un contract pe 2 ani, a fost prezentat de către Narcis Răducan în cea de-a doua conferinţă de presă a zilei de joi.
„Mulţumesc conducerii, lui Narcis Răducan şi domnului primar Marius Stan pentru încrederea avută în mine, în capacitatea mea de a antrena Oţelul. E o zi foarte importantă pentru mine, una la care am visat, iar visul a devenit realitate! În acelaşi timp sunt realist că mă aşteaptă o muncă asiduă. Ca antrenor depind doar de rezultatele echipei şi mă bucur că am sub comandă un grup de jucători buni şi la nivel caracterial. Sper ca prin joc să aducem câţi mai mulţi suporteri la stadion. Mi-aş dori să am soarta lui Sir Alex Ferguson la Oţelul, dar numai rezultatele te ţin. Cred că împreună, conducere administrativă, jucători, presă, fani şi public, doar aşa vom avea rezultate. Normal, vor fi şi momente dificile, iar atunci vom avea nevoie de toată lumea şi de asta cred că doar împreună putem face performanţă", a declarat „Tase” la investitură.
Direct la treabă
Dorinel a demonstrat că este profesionist până la capăt şi a ţinut ca el să-l prezinte jucătorilor pe noul antrenor. Cei doi şi-au strâns mâna iar apoi Tănase şi-a început treaba, pentru că partida cu Steaua bate la uşă.
„Obiectivul meu este mereu primul meci, iar eu antrenez echipa numai la victorie. S-a scris că nu am performanţe, că nu ştiu ce... dar nu mă interesează aceste lucruri. Am încredere în capacitatea şi abilitatea de a antrena, ştiu ce am învăţat, am făcut şcoala la zi, nu la fără frecvenţă, şi n-aş mai vrea să vorbesc atât de mult. Obiectivul meu este de a câştiga primul meci, apoi de a forma o echipă competitivă şi în următorul an de a participa în cupele europene. Am câştigat în Ghencea pe vremea când eram jucător, în 1997, şi vă daţi seama că mă roade că nu s-a mai câştigat de atunci acolo, dar sunt conştient că duminică întâlnim una din cele mai în formă echipe din Liga I. Până atunci voi avea timp să discut cu jucătorii şi sper să scoatem un rezultat cât mai bun", a precizat noul antrenor principal al Oţelului. Acesta a mai afirmat că va purta o discuţie cu Gabi Paraschiv, care toată vara s-a pregătit cu sârg la echipa satelit, şi împreună vor stabili dacă nu e cazul să revină la echipa mare.
Vin şi investitorii
Veşti bune în ceea ce priveşte privatizarea clubului. După multe tergiversări şi discuţii interminabile, contractul a fost definitivat, urmând să fie şi parafat săptămâna viitoare. „Astăzi (n.r. joi) pot da în vileag stadiul negocierilor. Chiar azi am discutat şi cu combinatul şi cu investitorii, se pare că toate detaliile contractului sunt puse la punct. Am primit asigurări că cel târziu săptămâna viitoare actele se vor semna la notar. La cât am suferit, cât am răbdat preţ de un an şi jumate, mi se pare chiar o clipă ceea ce înseamnă şapte zile. Sper ca acest calvar prin care echipa a trecut să ia sfârşit. Noul administrator îl va numi săptămâna viitoare pe Narcis Răducan în funcţia de director general al FC Oţelul Galaţi", a afirmat primarul Galaţiului, Marius Stan.


Articole înrudite