23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Simona Halep va rămâne pe locul 2 şi după US Open
Simona Halep va rămâne pe locul 2 şi după US Open

Chiar dacă a fost eliminată încă din turul trei, românca Simona Halep este sigură de faptul că va fi pe locul 2 în clasamentul WTA şi după terminarea turneului de la US Open

 

În această perioadă se desfăşoară ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, însă România a rămas fără reprezentanţi. Ultimul eliminat a fost Horia Tecău care a pierdut luni seara alături de olandezul Jean Julien Rojer în proba de dublu masculin de la US Open. Toată lumea spera ca românca Simona Halep să ajungă în a doua săptămână a competiţiei deoarece la casele de pariuri sportive online era văzută cu a treia şansă la câştigarea turneului. Ea însă a jucat slab şi a fost eliminată încă din turul trei de croata Mirjana Lucic. A început bine acea partidă, dar după ce a condus cu 5-2 în primul set a cedat în tie-break cu 8-6. Apoi în setul doi a continuat jocul slab şi l-a pierdut cu 6-2. În urma acestei eliminări, Simona Halep avea ameninţată poziţia secundă în clasamentul WTA. Erau trei jucătoare care ar fi putut să o depăşească: Maria Sharapova, Petra Kvitova şi Eugenie Bouchard. Românca a scăpat pe rând de toate cele trei. Prima care a părăsit turneul a fost Petra Kvitova tot în turul trei. Apoi duminică în turul patru a venit rândul Mariei Sharapova, iar luni tot în turul patru a plecat acasă şi Eugenie Bouchard.

 

În urma acestor rezultate, Simona Halep este sigură că săptămâna viitoare când se va actualiza clasamentul WTA va rămâne tot pe locul 2. Prima poziţie va fi în continuare ocupată de americanca Serena Williams care îşi va mări avansul. Pe locul trei va fi Petra Kvitova. Tot în urma rezultatelor de până acum de la US Open, românca este sigură de prezenţa la Turneul Campioanelor ce va avea loc în perioada 17-26 octombrie în Singapore. La acest turneu vor lua parte primele 8 jucătoare din ierarhia WTA Race, acolo unde Simona Halep ocupă locul 2. Prima poziţie e ocupată de Maria Sharapova, iar pe locul 3 este Serena Williams. Doar cele trei jucătoare sunt sigure de calificarea la turneul final indiferent de rezultatele ce se vor înregistra la următoarele turnee. Fondul de premiere la Turneul Campioanelor este de 6,5 milioane de dolari. România nu a mai avut o reprezentantă la Turneul Campioanelor de 16 ani. Ultima româncă prezentă la această competiţie a fost Irina Spîrlea în 1997 şi 1998. De fiecare dată a ajuns până în semifinale.

 

În această săptămână, Simona Halep a anunţat că următorul turneu la care va participa va fi cel de la Wuhan din China. Acest turneu începe abia în 22 septembrie. În mod normal românca trebuia să revină cu o săptămână mai devreme la turneul din Tokyo. Nu se ştie motivul, dar probabil nu vrea să forţeze şi a preferat să meargă doar la Wuhan care e cel mai important turneu din luna septembrie. Asta în ciuda faptului că se află la prima ediţie în calendarul WTA. Foarte interesant este faptul că Wuhan este oraşul natal al tenismenei din China, Na Li, dar care nu se ştie dacă va participa pentru că în acest moment este accidentată.

 


Articole înrudite