27 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
SC Oţelul a avut 30 de jucători la reunire
SC Oţelul a avut 30 de jucători la reunire

Aşa cum se anticipa, suporterii gălăţeni nu au agreat renunţarea la antrenorul Stelian Bordieanu şi au intrat în conflict cu conducerea clubului. Prezenţi luni după amiază în tribuna stadionului Oţelul aceştia i-au aplaudat pe jucători şi au afişat banere de susţine faţă de tehnicianul cu care s-a reuşit promovarea spectaculoasă în Liga a III-a: „Nu banii au stat la baza acestei idei, cum nici Stelică nu ne-a lăsat pentru ei”, „Oţelul suntem noi” şi de ameninţare pentru conducere: „Nu transformaţi clubul în afacerea voastră, că muriţi de mâna noastră” sau „Noi cântâm pentru culori şi nu pentru conducători”. Este primul conflict dintre cele două părţi de la demararea proiectului. „ Şi eu sunt surprins, nici nu am văzut exact de bannere au afişat. Poate a fost o neînţelegere. De asta am menţionat încă o dată că nu noi am rupt contractul cu domnul antrenor, nici dânsul cu noi, ci pur şi simplu dânsul a optat să nu mai continue”, a afirmat directorul executiv Marius Cosoreanu. Conducerea clubului a încercat să explice care au fost motivele pentru care Stelian Bordieanu nu va mai conduce echipa de pe bancă şi în liga a treia. „Stelică, pentru că şi-a îndeplinit obiectivul, este normal a avut nişte cerinţe pe care noi, clubul, nu am putut să le acoperim pentru că nu putem. Pur şi simplu nu putem. Suntem şi noi sceptici, nu putem să aducem antrenor şi să nu-l putem plăti pentru că nu e în regulă. Vă daţi seama că dacă am fi avut un buget nu ar fi fost nicio problemă din punct de vedere financiar cu absolut nimeni”, a declarat directorul de imagine SC Oţelul, Iulian Apostol.

Un campion vrea să ajute la promovare

30 de fotbalişti au participat la primul antrenament al Oţelului pentru noul sezon. O treime dintre cei prezenţi la reunirea de luni seară sunt nume noi pentru echipa suporterilor, însă mulţi dintre nou-veniţi sunt gălăţeni, unii dintre ei evoluând şi în trecut pentru fostul club Oţelul. Pe lângă revenirile unora dintre jucători, au fost prezenţi la primul antrenament şi doi fotbalişti care vor îmbrăca pentru prima dată tricoul roş-alb-albastru. Este vorba despre mijlocaşul Alexandru Vasile şi atacantul Alexandru Muscă, ambii de la prim divizionara Juventus Bucureşti. Fără îndoială însă cel mai important nume prezent la reunire este Adrian Sălăgeanu, campion în 2011 cu FC Oţelul, care a fost foarte emoţionat la revenirea pe gazonul din Ţiglina. „Cel puţin în momentul în care am păşit astăzi pe stadion după o vreme lungă, câţiva ani, a trezit aşa în mine un sentiment foarte foarte plăcut. Este, pentru mine... eu mă simt la Galaţi în primul rând eu mă simt exact ca şi în oraşul meu natal, dacă nu mai bine”, a precizat Sălăgeanu, care deocamdată, nu a semnat un contract cu SC Oţelul. Fostul campion spune că vrea mai întâi să vadă dacă reuşeşte să ajute cu ceva echipa. „Ei sunt oţelari cu sufletul şi se întorc acasă. Le mulţumesc cu această ocazie şi îi asigur de tot respectul meu, de tot respectul conducerii. Încercăm să le spunem că noi suntem altceva şi că îi respectăm în mod deosebit”, a declarat Cornel Moisescu, preşedintele SC Oţelul. Nu toţi cei prezenţi la reunire vor rămâne la echipă. Conducerea clubului îşi doreşte să mai trieze dintre cei prezenţi şi să mai aducă şi alţi jucători în perioada imediat următoare. „Sunt jucători cu care ne-am înţeles, dar sunt şi jucători care, în funcţie de ce vor demonstra săptămâna asta, vor rămâne în cadrul lotului sau nu”, a concluzionat directorul sportiv Sorin Haraga. Prima şedinţă de pregătire a fost condusă de antrenorul interimar Eugen Baştină ajutat de noul preparator fizic Alexandru Ciobanu. SC Oţelul se va antrena pe stadionul propriu săptămâna aceasta, iar primul amical a fost programat, pe 29 iulie, pe teren propriu cu Sporting Lieşti.
Lotul de jucători: Vlasie, Măstăcan, Enache, Văcaru -portari; Ciurea, Scutaru, L. Radu, R. Codreanu, Manău, Cristof, Sălăgeanu, S. Răducu, R. Oprea, Crihană -fundaşi; Tudosă, Năpîrlică, I. Codreanu, R. Gheorghe, Chebac, Stoian, Moise, Bârlădeanu, V. Alexandru, Gohoreanu -mijlocaşi; A. Frunză, Pavel, Perju, Bahnaşu, Muscă, Cârjan -atacanţi. Au absentat: Silviu Ilie şi Milea.


Articole înrudite