24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Riscăm să nu mai avem fotbal în Galaţi”
„Riscăm să nu mai avem fotbal în Galaţi”

Rep.: - Sunteţi dezamăgit că echipa nu a mai cunoscut gustul victoriei din prima etapă a returului? 

Dorin Butunoiu: - Nu sunt deloc dezamăgit. Am întâlnit pe teren propriu două echipe care învinseseră înainte de meciurile cu noi echipa de pe primul loc. Atât Gloria Popeşti Leordeni cât şi Metaloglobus sunt formaţii din prima parte a clasamentului. Băieţii s-au prezentat bine. Cred că stăm bine pentru că în 4 etape în retur am egalat punctajul din tur.

 

Rep.: - Aveţi probabil cea mai tânără echipă din liga a 3-a. Vă bucură acest fapt?

Dorin Butunoiu: - La toate meciurile de până acum ne-am uitat pe foile de joc şi am văzut că 3 dintre jucători aveau sub 21 de ani, iar restul depăşeau această vârstă. La noi era taman invers adică 3 jucători au peste 21 de ani, iar ceilalţi sunt sub această vârstă. Asta spune multe despre perspectiva pe care o are echipa noastră.

 

Rep.: - Credeţi că acest retur îi va căli pe jucători?

Dorin Butunoiu: - Cred că pe jucători îi va căli situaţia financiară stabilă de la club, ceea ce nu prea doresc aleşii locali şi domnul primar. Văd că domniile lor nu au o gândire realistă. Dacă dânşii au venit cu motivaţia că oferă aceeaşi sumă de anul trecut, este cea mai proastă gândire. Dacă o echipă ar fi retrogradat în vara anului trecut, ar fi primit aceiaşi bani la începutul lui 2015? Noi am promovat în 2014. Acum evoluăm în liga a 3-a, unde costurile au crescut de 10 ori. Dacă vor să desfiinţăm fotbalul gălăţean, îi lăsăm pe cei din Consiliul Local să se ocupe de activitatea aceasta sportivă.

 

Rep.: - Nu puteţi rezista cu aceşti bani până în vară?

Dorin Butunoiu: - Ce să putem rezista, pentru că banii, cum vin, aşa se duc. Noi am plătit prime de joc, arbitraje, organizări de meciuri, deplasări. Jucătorii nu au încasat niciun salariu în retur. Sunt multe cheltuieli la club. Eu îi anunţ pe toţi că orice şut dat lui Metalosport va fi un pas înainte pentru conducere şi să ştie că: «Nu mor caii când vor câinii».”  

 

Rep.: - Primarul a declarat că Metalosport va primi o sumă importantă la rectificarea din luna august.

Dorin Butunoiu: - Să vină domnul primar la noi în vestiar şi să le spună jucătorilor acest lucru, pentru că sunt copiii crescuţi de dumnealui. Sau la următoarea şedinţă de consiliu local voi veni cu jucătorii, pentru ca aleşii locali să le spună să evolueze până în vară pe stomacul gol.

 

Rep.: - Credeţi că riscăm să rămânem fără fotbal în Galaţi?

Dorin Butunoiu: - Eu vă spun că dacă nu sunt ajutat, nu voi ceda echipa nimănui. O desfiinţez şi gata, pentru că este munca mea. Dacă nu se mai doreşte să mai facem fotbal în Galaţi, să fim anunţaţi!


Articole înrudite