20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Regina Elisabeta a II-a, protagonista deschiderii JO de la Londra
Regina Elisabeta a II-a, protagonista deschiderii JO de la Londra
Excentrică, suprarealistă - aşa a fost considerată apariţia surpriză a suveranei britanice în propriul ei rol, alături de James Bond, într-un scurtmetraj difuzat în deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra. Astfel, Regina Elisabeta a II-a a fost vedeta incontestabilă a ceremoniei de deschidere a Olimpiadei, scrie AFP.
Declaraţii şi mesaje entuziaste au salutat debutul cinematografic al celei mai fotografiate femei din lume, de-a lungul celor 60 de ani de domnie. Regina a fost „absolut încântată când i s-a propus să se implice în ceva deosebit”, a spus un purtător al Palatului Buckingham. „Nu s-a lăsat deloc greu convinsă”, a adăugat şefa cu comunicarea pentru JO de la Londra, Jackie Brock-Doyle.
„Este o profesionistă”, a spus şi Nicolas Brown, director de programe la BBC. „A fost suficientă o singură filmare. A fost extraordinar să fie amândoi (suverana şi Daniel Craig, al optulea interpret al agentului 007 pe ecran), cu câinii corgies alături”, a spus el în Daily Telegraph.
Monthy, Holly şi Willow, cei trei câini ai Majestăţii Sale, au avut şi ei partea lor de laude pentru calitatea interpretării în roluri secundare. Mulţimea de pe stadion s-a amuzat copios văzându-i cum urcă pe burtă scara de onoare din Palatul Buckingham sau rostogolindu-se fericiţi pe covoarele groase.
Elisabeta a II-a a acceptat în 2011 primul ei rol în „Happy and Glorious”. Secvenţele din holul de onoare, galerii şi sala de audienţe a suveranei din reşedinţa sa oficială de la Londra au fost filmate în cel mai mare secret, în lunile martie şi aprilie. În videoclipul proiectat vineri seară pe ecranele imense de pe stadionul olimpic şi transmis pentru un miliard de telespectatori, regina rosteşte doar patru cuvinte, din vârful buzelor: „Bună seara, domnule Bond”, când agentul se prezintă la palat să o însoţească în elicopter la ceremonia de deschidere. „Oh, Doamne! Regina cu James Bond! Domnule Boyle, este geniu pur”, a scris pe Twitter ziaristul Piers Morgan. „Este ceva de legendă”, spune şi designerul Henry Holland.
Reginei „i-a plăcut mult această experienţă”, dar nu s-a urcat în elicopter şi nu a sărit în gol, a ţinut să precizeze palatul. Iluzia a fost însă perfectă când deasupra stadionului a apărut aparatul de zbor, din care au sărit cei doi cu paraşute cu desenul steagului britanic. „Mi-a plăcut foarte mult să mă deghizez în Queenie”, a spus cascadorul Garry Connery.
Ca şi cum nimic special nu s-a petrecut, Elisabeta a II-a a apărut deosebit de demnă şi, la fel ca bunicul său în 1948, a declarat deschise Jocurile Olimpice, care se desfăşoară pentru a treia oară la Londra.


Articole înrudite