23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Răzvan Burleanu: ”România trebuie să se califice la turneul final al campionatului European”
Răzvan Burleanu: ”România trebuie să se califice la turneul final al campionatului European”

Răzvan Burleanu acordă o mare importanţă echipei naţionale, după cum este şi firesc. Preşedintele FRF are aşteptări mari de la campania pentru europene, chiar dacă are reţineri vis-a-vis de selecţionerul Victor Piţurcă.
„Nu cred că avem o grupă accesibilă. Părerea mea este că România face parte dintr-o grupă destul de dificilă. Este adevărat că la turneul final din Franţa merg 24 de echipe, dar asta nu înseamnă că... calificarea deja s-a jucat. Avem şanse foarte mari şi calificarea la turneul final face parte dintr-un proiect naţional. O calificare înseamnă pentru tot fotbalul românesc o posibilitate de dezvoltare. O calificare la un campionat european însemnă nu numai o creştere a reţelei financiare pentru Federaţie, ci şi reîntoarcerea publicului pe stadioane. În ceea ce priveşte curentul de opinie defavorabil selecţionerului Victor Piţurcă, eu cred că, atunci când ne uităm la un eşec, încercăm să găsim anumite persoane responsabile. Dacă este să facem o analiză profundă, pot să vă spun că orice selecţioner ar avea România în momentul de faţă, acesta ar avea mari probleme cu alcătuirea unui 11 competitiv. Observăm că jucătorii pasibili de a fi selecţionati, care evoluează în străinătate, nu joacă titulari sau evoluează extrem de puţin. Plus că mulţi joacă la echipe modeste. E o problemă pe termen mediu şi lung. Se impune o selecţie corectă, o intervenţie a Federaţiei în ceea ce priveşte pregătirea tinerilor jucători precum şi creşterea nivelului antrenorilor care sunt numiţi la loturile reprezentative", a declarat Răzvan Burleanu.
Preşedintele FRF are dreptate, însă Victor Piţurcă este extrem de subiectiv în alegerile pe care le face. Selecţionerul preferă să aducă la lot jucători mai puţin valoroşi, dar supuşi, în locul fotbaliştilor cu personalitate. Piţi ar putea să vizioneze filmul „Divergent”, pentru că ar putea să regăsească acolo câteva dintre principiile care îl călăuzesc.


Articole înrudite