24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«Pufi» a oprit Oţelul
«Pufi» a oprit Oţelul

Oţelul a resuscitat Craiova în tur şi dorea să oprească seria fantastică a echipei lui Cârţu în meciul de sâmbătă. Florin Marin a început cu o formulă în care erau atâţia jucători defensivi, de parcă în faţa gălăţenilor se aflau campionii mondiali de la Bayern. În aceste condiţii, prima repriză a însemnat un joc la trecerea timpului. Gălăţenii voiau, dar nu prea puteau, iar oltenii încercau, dar nu reuşeau. Din primele 45 de minute puţinii spectatori prezenţi în tribune nu au reţinut mai nimic. Ambele echipe au avut câteva lovituri libere din poziţii bune, dar execuţiile au fost ridicole. Oţelarii au resimţit absenţa unui atacant veritabil în primul 11, iar jocul elevilor lui Marin a semănat cu o miuţă desfăşurată pe lăţimea terenului. Tehnicianul gazdelor îl lasă la cabine pe Emil Dică şi îl introduce pe Matondo, congolezul cu freză de jamaican. Prima ocazie uriaşă apare în minutul 52. Hamroun a recuperat  o minge la 30 de metri de poarta lui Bălgrădean, i-a pasat lui Cernat care a pătruns în careu, l-a întors ca pe o clătită pe Frăsinescu, a şutat sub bară, dar cel poreclit Pufi a respins miraculos. După cornerul rezultat, Cucu a trimis cu capul spre poartă şi Matondo a trecut incredibil pe lângă gol. La faza următoare, adică în minutul 55, Milea cade după un duel cu un adversar, copia lui Adi Minune din arbitraj, Marius Avram nu fluieră, Băluţă îi pasează lui Bawab care marchează pe sub Hotoboc la colţul scurt. 0-1. Vechea zicală cu ocaziile care se răzbună era aplicată încă o dată. Oţelarii acuză şocul şi în minutul 59, Miron luftează, iar Bawab nu poate ajunge mingea care poposeşte în braţele lui Hotoboc. Minutul 63 aduce o încăierare plecată de la gestul nesportiv al lui Târnăcop care a şutat în figura lui Hotoboc într-un moment când jocul era oprit. Momentul tensionat este trecut cu bine. Florin Marin îi aruncă în luptă pe Iorga şi Popa, însă aceştia sunt mâini moarte. Ce să mai spunem despre Matondo, care era peste tot, numai pe poziţia de vârf de careu nu? Băluţă are şansa să pecetluiască victoria echipei sale în minutul 75, dar şutează mult pe lângă poartă după o cursă vijelioasă. Dan Popescu trimite un şut centrare, Bălgrădean respinge în faţă, dar Matondo se odihnea în afara careului! Minutul 80 consemnează ultimele mari ocazii. Hamroun şutează din careu pe jos, Bălgrădean respinge, iar Cernat trimite apoi la rădăcina barei, însă Pufi nu poate fi bătut. Gălăţenii se reped spre final spre poarta adversă, trag din toate poziţiile, însă elevii lui Cârţu blochează toate mingile. Oţelul – CSU Craiova se încheie 0-1, iar elevii lui Florin Marin se îndreaptă hotărâţi spre liga secundă.

 

Formaţii:

Oţelul: Hotoboc 6 - Solomou 5, Cucu 6, Miron 5, Murgoci 5 (Iorga 4) - Dică 4 (Matondo 3), Milea 4 (I.Popa 3), Helder 6, Popescu 6 - Cernat 6, Hamroun 6.

CSU Craiova: Bălgrădean 8 - Achim 5, Acka 6, Frăsinescu 6, Vătăjelu 6 - Mateiu 6, Brandan 6, Târnăcop 5 (Briceag 5) –Băluţă 7 (Dumitraş), Rocha 5 (Herghelegiu 6), Bawab 7.

 

Declaraţii:

 

Florin Marin - antrenor Oţelul Galaţi: „Nu am reuşit să învingem chiar dacă am controlat jocul şi am irosit ocazii de a înscrie atât la 0-0 cât şi la 0-1. Bălgrădean a avut intervenţii fantastice şi consider că a fost omul meciului. Craiova a demonstrat că este o echipă pragmatică şi a profitat de singura eroare a noastră în defensivă.”

Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „A fost un meci în care noi am avut 3 ocazii uriaşe şi nu am reuşit să înscriem, în timp ce oaspeţii au avut o singură ocazie şi au marcat. Mai mult nu putem spune, pentru că am ratat mult, iar Craiova a înscris pe contraatac. Când ratezi mult, fotbalul te pedepseşte.„

Emil Săndoi - antrenor Universitatea Craiova: „Ştiam că vom avea un meci foarte greu astăzi, deoarece pentru Oţelul partida era crucială. Ştiam că Oţelul se află în creştere şi mă aşteptam să primim o replică dârză din partea echipei lui Florin Marin. Am avut probleme înainte de partidă, dar am reuşit să obţinem 3 puncte mari la Galaţi. Mi-am adus aminte de partida din tur, când am jucat în 10 oameni din minutul 55 şi am reuşit să câştigăm."

Cristian Bălgrădean - CSU Craiova: „Sper ca până la finalul campionatului să ne păstrăm invincibilitatea. Avem 4 meciuri grele şi de primul am trecut. Toţi băieţii ne-am dorit să învingem şi eu nu mi-am făcut decât datoria.”


Articole înrudite