24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul vrea să lupte până la capăt
Oţelul vrea să lupte până la capăt

Oţelul nu a reuşit nici în a 7-a etapa a returului să obţină cele 3 puncte puse în joc. Formaţia gălăţeană şi-a creat mai multe ocazii clare decât adversara sa, dar nu a reuşit să concretizeze niciuna dintre acestea. Este adevărat că Bălgrădean şi-a salvat echipa din câteva situaţii cu adevărat critice, însă nici elevii lui Florin Marin nu au fost inspiraţi. Oţelul a blocat Craiova în prima parte a meciului, când tehnicianul gazdelor a folosit o formulă ultra-defensivă. Gălăţenii au pasat mult, dar nu şi-au creat nicio situaţie clară de a marca. Marin l-a introdus la pauză pe Matondo în locul lui Dică şi gălăţenii au devenit mai periculoşi, dar reversul medaliei a fost că oaspeţii au putut să valorifice spaţiile din terenul oţelarilor. Golul Craiovei a venit, însă după o fază controversată. Milea a căzut după un contact dur cu un adversar, Marius Avram, arbitrul care pare venit din trilogia „Stăpânul Inelelor”, a lăsat jocul să continue şi elevii lui Cârţu au înscris. Marea problemă a echipei gălăţene o constituie absenţa unui om de gol. Matondo este doar o tentativă de atacant, Tudorie marchează rar, Jula practic a renunţat la activitatea de jucător, iar Cristea este accidentat de la începutul returului. Este adevărat că este imposibil să aduci jucători valoroşi fără bani, însă Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu nu au fost inspiraţi în campania de transferuri din iarnă. Singurul transfer cât de cât reuşit este Hamroun. Ceilalţi 8 nou sosiţi nu au ajutat cu nimic echipa la Dunăre. Oţelul avea nevoie de un atacant care să fie bun marcator, gen Golubovic. Sârbul a fost achiziţionat în iarnă de CSMS Iaşi şi a înscris două goluri de 6 puncte pentru echipa lui Napoli. Cu un jucător care să finalizeze acţiunile create de Cernat şi colegii săi, Oţelul ar fi avut probabil mai multe puncte în clasament şi ar mai fi putut spera la salvarea de la retrogradare. Echipa gălăţeană nu se va preda însă şi va luta până în ultima etapă.

Cristi Munteanu, team manager Oţelul, a declarat: „Vom lupta până la ultimul fluier al arbitrului din etapa a 34-a. Nu ne predăm, chiar dacă şansele noastre sunt practic doar pe hârtie. În meciul cu CSU Craiova practic ne-am bătut singuri. Le-am oferit mingea oltenilor la golul marcat de ei şi am ratat ocazii monumentale. Cam aşa s-au desfăşurat toate partidele din retur. Nici nu mai ştiu ce să spun."

Pentru gălăţeni urmează partida cu CFR Cluj, echipă care tocmai a depăşit formaţia de la Dunăre în clasament după succesul obţinut la Giurgiu în faţa Astrei. Meciul se anunţă foarte dificil. Florin Marin, antrenor Oţelul, a declarat: „Întâlnim o echipă foarte puternică. Chiar dacă nu a avut un retur bun, formaţia clujeană este una dintre cele mai bune din liga 1. Noi vom incerca să câştigăm, dar va fi foarte greu.”

Meciul CFR Cluj – Oţelul se joacă în această seară de la ora 19:15 şi va fi televizat la Digisport şi Look TV.


Articole înrudite