24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul vrea să învingă la Botoşani
Oţelul vrea să învingă la Botoşani

Conducerea Oţelului a făcut eforturi mari în iarnă pentru a întări lotul de jucători. Au fost aduşi 9 fotbalişti, însă puţini dintre aceştia pot fi consideraţi adevărate câştiguri. Pentru a vedea una dintre cauzele pentru care echipa de la Dunăre a acumulat doar un punct în cele 3 etape din retur, vom vedea cum au evoluat sau ce se întâmplă cu cele 9 achiziţii din iarnă. Portarul Ma Kalambay este departe de ceea ce se aştepta de la el. Belgianul de origine congoleză a ajuns cu siguranţă din întâmplare în lotul lui Chelsea. Cipriotul Athos Solomou este activ pe partea ofensivă, însă are mari probleme cu poziţionarea în teren pe atacurile echipei adverse. Francezul Mohamadou Sissoko nu a jucat niciun minut, pentru că are o accidentare urâtă la genunchi. Sanaa Altama este un închizător care ţine prea mult mingea şi nu deposedează aproape niciodată adversarul, cum ar trebui să facă un adevărat mijlocaş defensiv. Laurenţiu Iorga este un jucător cu potenţial, iar prestaţia din partida cu Braşovul arată că este pe drumul cel bun. Emil Dică a evoluat câteva minute în partida cu Concordia, după care a suferit o comoţie cerebrală la un antrenament în urma unei mingi primite în cap. Jugurtha Hamroun a dovedit că are calităţi, dar nu a găsit până acum timingul pentru pasa decisivă sau şutul care să se transforme în gol. Robert Tătar este un jucător de perspectivă, dar echipa gălăţeană nu are timp să-l aştepte să se maturizeze. Yulu Matondo a fost aşteptat ca un salvator, însă în meciul cu FC Braşov a părut venit direct din vacanţă. Achiziţiile nu au adus plusul atât de aşteptat, cel puţin până în acest moment. Cu toate acestea, antrenorul Florin Marin crede că echipa sa se află pe drumul cel bun şi va avea o prestaţie reuşită la Botoşani.
„Orice partidă este dificilă pentru noi. Fiecare meci de acum înainte poate fi considerat ca o finală. Noi trebuie să cucerim puncte atât acasă cât şi în deplasare. La Botoşani ne aşteaptă un meci dificil, dar cred că putem să ne întoarcem cu toate punctele puse în joc”, a declarat Florin Marin.
Oţelul va întâlni duminică o formaţie care a obţinut în retur acelaşi număr de puncte ca şi echipa de la Dunăre: 1. Este adevărat însă că formaţia din Botoşani a avut parte de adversari foarte puternici. Oţelul ar trebui să se ghideze însă după ceea ce reuşesc CSMS Iaşi şi Rapid. Cele două formaţii păreau condamnate, însă au obţinut 9 şi respectiv 7 puncte în cele 3 etape din retur. Ambele formaţii nu au primit gol. Nu se poate spune că CSMS Iaşi şi Rapid au loturi mai bune decât Oţelul, ba dimpotrivă. Ceea ce au reuşit ieşenii şi giuleştenii pot izbuti şi oţelarii. Totul este ca elevii lui Florin Marin să creadă cu adevărat în şansele lor.


Articole înrudite