23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul trebuie să se întărească pentru retur
Oţelul trebuie să se întărească pentru retur

Oţelul a încheiat trist cel mai dificil sezon de toamnă din istoria sa. Echipa gălăţeană a fost învinsă la Tg. Jiu de Pandurii în meciul din sferturile de finală ale Cupei Ligii. Nu atât înfrângerea a deranjat, cât jocul prestat de elevii lui Selymes. Fără Florin Cernat, jocul gălăţenilor nu are niciun orizont. Fosta campioană a scăpat ieftin, pentru că Dan Nistor şi coechipierii săi au ratat multe ocazii mari şi au trimis de 3 ori mingea în barele porţii. Valoarea scăzută a lotului de jucători pare a fi marea problemă a echipei de la Dunăre. Tocmai de aceea planul pentru întărirea lotului a fost deja făcut.
Tibor Selymes - antrenor Oţelul Galaţi, a declarat: „Când am venit am găsit echipa total nepregătită, din toate punctele de vedere. Norocul nostru a fost că am avut parte de două pauze cauzate de meciurile pe care le-a jucat naţionala cu Ungaria, Finlanda şi Irlanda de Nord. Am reuşit să redresăm echipa atât fizic cât şi psihic. A urmat o perioadă bună, în care nu am pierdut şi am reuşit să acumulăm câteva puncte. Dacă aveam un pic de noroc puteam scoate mai mult. Din păcate, nu am mai avut energie şi inspiraţie şi pentru meciul din ultima etapă cu ASA Tg. Mureş. Mi-aş fi dorit un cu totul alt final de tur, dar nu am putut să joc eu în locul jucătorilor. În ianuarie va fi foarte greu pentru jucători. Va urma o perioadă înfiorătoare de pregătire. I-am avertizat pe băieţi să nu vină cu kilograme în plus, pentru că vor urma amenzi. Le-am făcut un program special pe care trebuie să-l respecte. Nu poţi să te pregăteşti dacă ai kilograme în plus. Nu avem timp să-i facem pe jucători să slăbească. O să vă spun în ianuarie dacă jucătorii au înţeles ceea ce le-am cerut. Eu petrec sărbătorile acasă cu familia pentru că locuiesc la Braşov şi nu am nevoie să merg la munte. În ceea ce priveşte transferurile am stabilit o strategie, dar nu pot să vă dezvălui nimic. Ceea ce vă pot spune este că vor exista multe mişcări adică atât veniri cât şi plecări de la echipă".
Oţelul s-a despărţit de bosniacul Enes Sipovic şi vor urma şi alte plecări. Unul dintre jucătorii care ar putea părăsi echipa este Alexandru Tudorie. Tânărul atacant al echipei de la Dunăre se află în vizorul câtorva echipe din Anglia. Un eventual transfer al jucătorului de 18 ani ar echilibra mult bugetul fostei campioane a României. Conducerea Oţelului se află aproape să finalizeze discuţiile cu un sponsor care vine din Anglia. Principalul obiectiv al conducerii clubului în această iarnă este întărirea lotului de jucători. Oţelul are nevoie de fotbalişti în toate compartimentele pentru a putea să refacă terenul pierdut în turul campionatului.


Articole înrudite