24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Oţelul trebuie să creadă în şansele de salvare de la retrogradare”
„Oţelul trebuie să creadă în şansele de salvare de la retrogradare”

Rep.: - Felicitări. Ai debutat cu victorie la ASA, un succes care îi foloseşte şi Oţelului.
Narcis Răducan: - „Da, aşa este. A fost vorba despre un dublu debut pentru că şi Liviu Ciubotariu s-a aflat la primul meci din postura de antrenor al ASA. A fost un succes care dă mare încredere echipei pentru acest retur.”

Rep.: - Crezi că ASA mai poate pierde participarea în cupele europene în condiţiile în care Petrolul a intrat în insolvenţă, Dinamo se află în aceeaşi situaţie, CFR Cluj a primit o depunctare uriaşă, iar CSU Craiova nu are drept de participare în cupele europene?
Narcis Răducan: - ,,Este clar că suntem favoriţi pentru a juca în Europa. Chiar şi aşa trebuie să facem vreo 20 şi ceva de puncte. Era important primul meci de la Cluj şi a iesit bine. Putem profita de situaţiile în care se află contracandidatele noastre. Ne gândim deja să asigurăm logistica necesară pentru a juca în primele două tururi preliminare chiar la Tg. Mureş. Deja am luat caietul de sarcini şi în proporţie de 95% condiţiile sunt îndeplinite.”

Rep.: - Crezi că Oţelul are şanse să se salveze de la retrogradare?
Narcis Răducan: - „Normal că are şanse. Am văzut meciul cu Dinamo şi mi-a plăcut evoluţia echipei. Sunt însă multe puncte de făcut şi trebuie să retrogradeze 6 formaţii. Totul trebuie să meargă perfect. Am văzut că au fost mulţi spectatori la partida cu Dinamo. Publicul reprezintă un element foarte important. Vă aduceţi aminte că şi pe noi anul trecut fanii ne-au ajutat să salvăm echipa la ultimele două partide de pe teren propriu. Toate elementele sunt importante în această luptă pentru salvare. Trebuie să te foloseşti de orice pentru a juca şi anul următor pe prima scenă.”

Rep.: - Tu ai reuşit să salvezi echipa anul trecut. Ce sfat le-ai oferi lui Cristi Munteanu şi Ovidiu Burcă legat de experienţa trăită?
Narcis Răducan: - „Ideea de sfat sau recomandare nu sună bine dacă o faci public. Dacă o faci personal este altceva. Eu m-am întâlnit cu Ovidiu şi cu Cristi în cantonamentul din Turcia şi am încercat să le împărtăşesc din ceea ce am trăit eu împreună cu echipa sezonul trecut. Situaţia este diferită sezonul acesta pentru că retrogradează mai multe echipe şi lupta este mai grea. Cum spuneam, mai devreme trebuie să foloseşti orice detaliu pentru a obţine cât mai multe victorii. Un detaliu foarte important este publicul. Acesta te poate purta spre victorii la meciurile de acasă. Am văzut meciul cu Dinamo şi echipa nu a arătat rău. Fără 2-3 greşeli personale, rezultatul ar fi fost altul. Toată lumea trebuie să fie alături de echipă. Dacă ai jucători care pot evolua cu presiunea retrogradării este bine. Dacă ai mai mulţi fotbalişti cu experienţă, cum este Florin Cernat lucrurile stau bine.”

Rep.: - Vineri se întâlnesc două dintre echipele pe care le-ai condus, Concordia şi Oţelul. Ce pronostic dai şi cu cine vei ţine?
Narcis Răducan: - „Este greu să se întâlnească două echipe la care eu să nu fi fost în conducere! Întrebarea aceasta ar putea fi valabilă în fiecare săptămână pentru că am schimbat echipele. Cu siguranţă că sunt cu sufletul alături de Oţelul pentru că am stat 2 ani la Galaţi şi am suferit alături de băieţi. M-aş bucura ca Oţelul să câştige, dar va fi foarte greu. Nu pot însă să ofer un pronostic. Meciul va fi decis de jucătorii cu experienţă. Cum se întâlnesc două contracandidate, un succes al uneia dintre ele ar face mare rău celeilalte. Sper să se impună echipa de la Dunăre.”

Rep.: - Cred că nu ţi-ai dori ca meciul din ultima etapă dintre ASA Tg. Mures şi Oţelul să fie decisiv pentru ambele echipe?
Narcis Răducan: - „Sigur că nu mi-aş dori să trăim emoţii atât de mari. Suntem însă profesionişti şi ne vom comporta ca atare. Eu sper însă ca ambele echipe să-şi îndeplinească obiectivele până la meciul direct din ultima etapă. Îmi doresc foarte mult ca ultima partidă a sezonului să nu mai conteze pentru niciuna dintre cele două echipe.”


Articole înrudite