23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul se gândeşte la schimbul de mâine
Oţelul se gândeşte la schimbul de mâine

Oţelul a obţinut performanţe notabile doar când în lot s-au aflat şi jucători formaţi în propria pepinieră sau gălăţeni care au început la alte cluburi din municipiu. Basalâc, Carmen Stan, Vaişcovici, Marius Stan, Ion Gigi, Călugăru, Maleş, Vali Ştefan, Tofan, Tănase, Ghionea, Sârghi, Neagu, Iorga sunt doar câţiva dintre fotbaliştii gălăţeni care au evoluat în cele 3 echipe considerate cele mai bune din istoria clubului de la Dunăre. Noua conducere a clubului gălăţean doreşte să continue tradiţia şi după plecarea lui Vivi Stamate, fostul şef al Centrului de Copii şi Juniori. Ovidiu Burcă, managerul sportiv al clubului gălăţean, l-a adus pe profesorul Aurelian Drăgan, omul care a scos zeci de fotbalişti care au evoluat sau încă evoluează  pe prima scenă a fotbalului românesc. Noul şef al Centrului ştie ce are de făcut pentru ca talentele autentice să nu se irosească.
„Sunt încântat că noua conducere a clubului a apelat la serviciile mele. Mi-a fost acordată mână liberă, ceea ce mă obligă foarte mult în perspectiva formării unui nucleu puternic de gălăţeni. Elementele pe care le avem aici trebuie pregătite pentru a forma din nou o echipă în care cei mai importanţi jucători să fie gălăţeni. Eu mereu am orientat jucători de la Oţelul către echipa naţională pentru că de 10 ani lucrez şi pentru Federaţie. Strategia clubului se va baza pe formarea de jucători şi nu de echipe. Chiar dacă am avut discuţii în care unii părinţi au avut idei diferite, noi considerăm că formarea de jucători este mai importantă decât să formăm echipe pe termen scurt. Vom întări Centrul de Antrenament. Domnul Burcă este alături de mine şi împreună am gândit o strategie care nu are cum să nu fie câştigătoare. Vrem să aducem cei mai buni jucători la Oţelul pentru a întări grupele. Încetul cu încetul vom renunţa la toţi aceia care nu vor să facă performanţă, plecând de la jucători şi până la antrenori. Totul va fi centrat pe calitate. Cine nu va înţelege lucrul acesta va pleca. Conducerea clubului lucrează intens la un nou statut al Centrului de antrenament care să-i creeze o oarecare independenţă. Eu aştept să se petreacă acest lucru în fotbal de 30 ani. Iată că un tânăr cum este Ovidiu Burcă a venit cu această propunere de independenţă a Centrului de Antrenament şi eu sper să o punem în practică cât de curând. Nu mai putem să cumpărăm jucători, astfel că trebuie să-i formăm. Trebuie să-i creştem pentru a avea cât mai mulţi fotbalişti din propria pepinieră. Voi încerca să ajut cât pot pe toate cele 3 planuri, adică şef al Centrului de Antrenament, reprezentant al Federaţiei şi profesor la Facultatea de Sport”, ne-a declarat Aurelian Drăgan, şeful Centrului de Copii şi Juniori Oţelul.
Politica clubului a fost reliefată şi în faptul că doi dintre cei mai talentaţi tineri jucători, Alex Tudorie şi Robert Moglan  au semnat cu echipa de la Dunăre contracte pe 4 ani. Cei doi ar putea deveni adevărate mine de aur pentru clubul gălăţean. Cota lor poate creşte şi Oţelul ar putea obţine sume importante pe care să le folosească pentru cheltuielile anuale ale grupării de la Dunăre. Cei doi jucători au ajuns să fie selecţionaţi la loturile de juniori la sugestia profesorului Aurelian Drăgan, nimeni altul decât actualul şef al Centrului de Antrenament. Acest lucru arată că Ovidiu Burcă a ales bine când s-a gândit să-l numească pe Drăgan coordonator al Centrului. Cu siguranţă că mâna profesorului Aurică se va vedea şi în viitorul apropiat vor apărea în prima echipă a Oţelului câţiva jucători de mare perspectivă.


Articole înrudite