23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul s-a întors fără victorie din Antalya
Oţelul s-a întors fără victorie din Antalya

Oţelul s-a întors din Antalya. Echipa gălăţeană a stat mai bine de 2 săptămâni în cantonament şi a disputat 5 partide de verificare. Bilanţul este foarte slab: 2 egaluri şi 3 înfrângeri. Chiar dacă nu a întâlnit adversari de calibru, formaţia de la Dunăre nu a reuşit să câştige nici măcar o singură partidă. Meciurile amicale au debutat cu partida împotriva liderului ligii secunde din Austria, LASK Linz. Chiar dacă au fost conduşi cu 2-0, elevii lui Selymes au avut puterea să revină şi au egalat prin punctele izbutite de Iulian Popa şi Cristea (11m). A urmat partida cu Dinamo Batumi, echipă care ocupă locul 5 în modestul campionat al Georgiei. Iulian Popa a deschis scorul, dar georgienii au reuşit să egaleze astfel că partida s-a încheiat la egalitate, 1-1.
Ultimele 3 partide disputate în Antalya au fost şi cele mai nereuşite pentru gălăţeni. Oţelul a întâlnit Karpat Lvov, echipa de a doua jumătate a clasamentului în Ucraina. Gălăţenii s-au mişcat bine în prima repriză, astfel că după 45 de minute scorul era egal, 2-2. Sanaa în minutul 21 şi Hamroun în minutul 26 au reuşit punctele fostei campioane a României. Tibor Selymes trimisese în teren la primul fluier al arbitrului următorul 11: Kalambay - Solomou, Leca, Mişelăricu, Popescu - Iorga, Sanaa, Helder, Hamroun - Cernat - Matondo. După pauză formula de joc a oţelarilor a fost: Hotoboc - Murgoci, Moglan, Miron, Milea - Popa, Cucu, Dică, Brigido - Tudorie, Cristea. Karpat Lvov a reuşit golul victoriei şi s-a impus cu 3-2. Ultimele două partide de verificare ale echipei de la Dunăre s-au disputat în aceeaşi zi. Tibor Selymes a împărţit lotul în două şi echipa gălăţeană a putut astfel să folosească formule distincte în ultimele meciuri din Turcia. A fost mai întâi partida cu divizionara secundă ACS Poli Timişoara. Oţelarii au început în formula: Abraham - Grădinaru, Miron, Mişelăricu, Murgoci - Popa, Dică, Tătar, Brigido - Cristea, Tudorie. Au mai jucat Cucu, Stoian şi Moglan. Chiar dacă Tudorie a deschis scorul încă din minutul 3, victoria a revenit echipei lui Dan Alexa. ACS Poli s-a impus cu 2-1. În ultimul meci disputat pe tărâm turcesc, echipa de la Dunăre a întâlnit formaţia maghiară Diosgyor. Tehnicianul Oţelului a trimis în teren o echipă apropiată de 11-le pe care vrea să-l folosească în meciul din prima etapă a returului programat sâmbătă, 21 februarie: Hotoboc - Solomou, Leca, Cucu, Popescu - Iorga, Helder, Sanaa, Hamroun -Cernat - Matondo. Elevii lui Selymes au fost de nerecunoscut, iar maghiarii s-au impus cu 5-1! Golul gălăţenilor a fost reuşit de Hamroun care a transformat o lovitură de la 11 metri în minutul 85.
Chiar dacă rezultatele din partidele amicale nu contează foarte mult, înfrângerile suferite în ultimele 3 meciuri ar trebui să îngrijoreze. Francezul Sissoko nu a mai fost folosit în ultimele 3 partide de verificare, se pare din cauza unei accidentări suferite la unul dintre antrenamente. Cei 9 jucători care au sosit în pauza de iarnă mai au nevoie de ceva vreme pentru acomodare, însă clepsidra timpului este nemiloasă cu echipa de la Dunăre. Oţelul porneşte pe 21 februarie într-o cursă contracronometru pentru salvarea de la retrogradare. Echipa gălăţeană pare o bicicletă fără frâne care trebuie să evite orice obstacol întâlnit pentru a ajunge cu bine la liman.


Articole înrudite