19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul obţine prima victorie la Galaţi şi este liderul campionatului
Oţelul obţine prima victorie la Galaţi şi este liderul campionatului

Partida care a deschis cea de-a 4-a etapă din Superligă a adus faţă în faţă formaţiile Oţelul şi Hermannstadt. În ciuda stării deplorabile în care a ajuns gazonul de pe Oţelul, echipa condusă de Dorinel Munteanu a preluat iniţiativa încă din start şi primele oportunităţi le-au avut Maciel (min.4) şi Pop (min.6). 
Roş-alb-albaştrii au avut iniţiativa, sibienii au stat la cutie şi au replicat în min.19 după o greşeală a lui Lameira, balonul a ajuns la Deaconu dar şutul acestuia a fost respins de Popescu. Oţelarii au irosit ocazie în min.30 când şutul lui Stevanovic a fost deviat în corner de un fundaş de la Hermannstadt. În ciuda căldurii, jocul a avut un ritm bun, ambele echipe fiind recunoscute că joacă un fotbal frumos. 
Peste doar cinci minute, Cisotti a centrat dar lovitura de cap a lui Pop a trecut peste poartă. De partea cealaltă, Popescu a fost la post la şutul lui Chiţu (min.42) pentru ca la faza ce a urmat să se remarce Căbuz cu două intervenţii din faţa lui Cisotti şi Pop. În prelungirile primei reprize, oaspeţii au înscris prin Murgia dar golul a fost anulat pentru offside. 

Repriza a doua a debutat după acelaşi scenariu, Oţelul s-a instalat în atac, noul intratul Juric a fost periculos. După o perioadă de acalmie, Lameira i-a pasat lui Cisotti dar şutul căpitanului Cisotti a zguduit bara (min.77). Replica celor de la Hermannstadt a venit în min.80, dar Neguţ a tras aiurea din poziţie favorabilă.  Roş-alb-albaştrii şi-au concretizat superioritatea în min.87 Tănasă a interceptat mingea a avansat, a şutat prim surprindere, Căbuz a respins în faţă iar Juric a scuturat plasa. 
O victorie muncită şi meritată în care Dorinel are un rol important cu mutările inspirate pe care le-a făcut în partea a doua şi Oţelul este liderul Superligii cu 10 puncte.

Caseta tehnică
SC Oţelul Galaţi -Hermannstadt 1-0 (0-0)
stadion Oţelul, 
spectatori: 8000
Au marcat: Juric (min.87)

Formaţii:
Oţelul: I.Popescu -Maftei (min.64 Tănasă), Stevanovic, Cisse, Zhelev -Zivulic, Cisotti, Lameira( min.90 +2 Andronache) -Maciel (min.46 Juric), Pop (min.79 Teles) , Duric (min.64 Adăscăliţei). Manager tehnic: Dorinel Munteanu.
Rezerve neutilizate: Kovalov -Yabre, Silva, Rus, Chira, Roşu, Neagu. 

Hermannstadt: Căbuz - Căpuşă, Găman, Bejan, A. Oroian - R. Deaconu (min.58 Iancu), A. Ivanov, Murgia - Balaure, A. Chiţu, I. Stoica (min.64 Neguţ). Antrenor: Marius Măldărăşanu.
Rezerve neutilizate: A. Pop, Muţiu - Mihart, Gîndilă, Jipa, Ciubotaru, Al. Luca, Biceanu, Goncalves.

cartonaşe galbene: Chiţu, Bejan

Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic -Cluj Napoca; A1: Valentin Avram -Bucureşti; A2: Alexandru Cerei -Cluj Napoca; Arbitru VAR: Sorin Costreie -Voluntari; Arbitru AVAR: Alexandru Vodă -Alba Iulia. 


Articole înrudite