23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul obţine egaluri cu forcepsul
Oţelul obţine egaluri cu forcepsul

Oţelul nu seduce, ba dimpotrivă. Echipa gălăţeană s-a chinuit şi la Iaşi şi a obţinut un punct dintr-o partidă care a semănat izbitor cu meciul de la Braşov. Elevii lui Weiss au fost dominaţi pe alocuri categoric şi a fost nevoie ca Plopeanu să aibă o prestaţie excepţională pentru ca fosta campioană să se întoarcă acasă cu un punct. Este adevarat însă că şi Oţelul putea să dea lovitura, dar ori s-a opus bara, ori jucătorii gălăţeni au şutat slab sau imprecis. Cel mai mult a deranjat jocul echipei. Chiar dacă nu a auzit de Florin Halagian, antrenorul neamţ pare a fi elevul lui „domn profesor”. Weiss a pus autobaza în faţa porţii lui Plopeanu şi, ajutat şi de prestaţia lui Spiderman oţelar, a reuşit să ciupească un punct.
Hans Michael Weiss pare că nu a auzit de posesie sau de construcţia jocului. Germanul este la polul opus faţă de conaţionalul său, Ewald Lienen, care ura tipul de fotbal pe care îl îmbrăţişează noul tehnician al echipei gălăţene. Este adevărat însă că Lienen a beneficiat de un lot incomparabil mai bun decât ceea ce are la dispoziţie Hans Michael Weiss.
Oţelul suferă şi la capitolul fizic, deşi antrenorul se face că nu vede acest neajuns. Echipa de la Dunăre poate să ducă cam câte 20 de minute în fiecare repriză, după care adversarii par că sunt mai mulţi pe teren. Hans Michael Weiss a venit după partida de la Iaşi cu scuza că i-au lipsit mulţi jucători, dar chiar şi când a fost în formula completă, echipa gălăţeană nu a rupt gura târgului.
Pecha, Avdic, Miselaricu, Cojoc, Silviu Ilie, Miron şi Hotoboc nu au putut fi folosiţi din diverse motive, însă nimeni nu poate garanta că echipa gălăţeană ar fi obţinut un rezultat mai bun cu aceştia în teren. Fotbaliştii care nu joacă sunt întotdeauna cei mai buni. Oţelul a obţinut un punct însă chiar şi dacă ar fi câştigat jocul, nu ar fi inregistrat îmbunătăţiri.
Oţelul este dominată uneori categoric de orice adversar şi trebuie ca portarul să aibă o evoluţie foarte bună ca echipa gălăţeană să obţină măcar un punct. Fosta campioană încă aleargă după primul succes, însă acesta ar putea veni doar cu şansă, pentru că jocul echipei de la Dunăre se bazează mult pe întâmplare.
Hans Michael Weiss nu a putut să aducă îmbunătăţiri modului de exprimare al echipei, iar acum se pare că va fi înlocuit.
Meciul cu Rapid ar trebui să aducă prima victorie a Oţelului în acest sezon. Pentru a realiza însă acest lucru, oţelarii trebuie să joace mult mai bine decât au făcut-o la Iaşi. Dăruirea şi dorinţa nu sunt uneori de ajuns pentru a învinge. Mai este nevoie şi de consistenţă şi inspiraţie pentru ca succesul să vină ca un lucru firesc.

Cristi Popovici a venit şi a plecat

Meciul de la Iaşi ar putea fi ultimul pentru Hans Michael Weiss pe banca Oţelului, dar la fel de bine se poate să rămână şi pentru meciul cu Rapid. Germanul va fi înlocuit, se pare, dar nu se ştie nici cu cine şi nici când. Cristi Popovici, fostul antrenor al lui FC Botoşani, a fost în Galaţi să negocieze preluaarea conducerii tehnice a fostei campioane a României. A negociat, dar se pare că negocierile nu i-au fost pe plac. Conducerea Oţelului trebuie să prezinte o poziţie oficială cât de curând.


Articole înrudite