20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul, la prima reprezentaţie pe teren propriu
Oţelul, la prima reprezentaţie pe teren propriu
Partida din această seară stârneşte un interes deosebit şi din acest motiv ne aşteptăm ca tribunele stadionului Oţelul să fie pline. Se anunţă un duel interesant la nivelul celor două bănci tehnice, între doi mijlocaşi ai Generaţiei de Aur, între „Munti” şi „Moţul”, cum i se spune lui Ioan Ovidiu Sabău. Oţelarii au evitat în ceasul al 12-lea o nouă depunctare, au un moral bun şi vor să-şi răsplătească fanii cu un rezultat favorabil. „Mă interesează mereu numai jocul următor, deci cel cu Rapidul acum, aşa că ce a fost până acum este istorie. E clar că ne dorim să facem o partidă bună, prima în faţa propriilor suporteri, şi va fi un joc dificil, în care întâlnim o echipă cu jucători valoroşi, un antrenor nou, cu o nouă filosofie a jocului. Băieţii trebuie să se concentreze, iar obiectivul nostru este tratarea cu atenţie a fiecărui joc în parte pentru a obţine punct sau puncte. Moralul echipei a fost şi înainte foarte bun, după cum v-am mai spus, drept dovadă am câştigat la Iaşi. Jucătorii au dat dovadă că sunt profesionişti, dar nu ne ajută cu nimic că s-au achitat datoriile şi că începem să avem linişte. Pe teren trebuie să dăm totul, trebuie să jucăm. Nu văd un avantaj că Rapidul a jucat joi în Finlanda şi vine şi luni la noi, pentru că ei au făcut multe achiziţii şi jocurile oficiale sunt importante pentru omogenizarea lotului. Au destui jucători valoroşi şi trebuie să avem atitudine ca în meciul de la Iaşi. Nu iau măsuri pentru vreun jucător anume, important este să funcţioneze grupul nostru", a declarat antrenorul Dorinel Munteanu. La conferinţa de presă a fost prezent şi consilierul primarului Galaţiului, care şi-a expus şi el un punct de vedere despre acest joc. „Meciul cu Rapidul este important, şi pentru mine personal, deoarece este primul acasă şi m-aş bucura să legăm două victorii. Sigur că nu este uşor, se vor întâlni doi mari mijlocaşi pe care i-a avut România, e vorba de cei doi antrenori, Dorinel Munteanu şi Ioan Ovidiu Sabău, va fi interesant şi din acest punct de vedere duelul, chiar dacă ei nu mai joacă. E important să avem foarte mulţi suporteri în tribună, sunt importanţi. I-am văzut şi la Iaşi, au fost determinaţi în momentele mai dificile, ne-au ajutat, chiar dacă au fost numai 200 de persoane. Vom avea mai multe acţiuni care să-i bucure pe cei care ţin cu Oţelul, vreau un stadion plin luni seară! Sunt convins că reprezentăm o forţă a campionatului, indiferent de adversar", a precizat Narcis Răducan.

Să se repete istoria

După multe tensiuni şi agitaţie, astrele par să fie favorabile echipei noastre. În urmă cu două sezoane, atunci când Oţelul a devenit campioană, primul gol a fost înscris de Iorga. Coincidenţă sau nu, şeptarul gălăţean a reuşit să spargă gheaţa la Iaşi iar acum rămâne să vedem şi să sperăm că istoria se va repeta.
„N-am avut încă ocazia să văd apărarea Rapidului, dar până la ora meciului voi avea timp, vom viziona partidele lor. Va fi un meci obişnuit, de campionat, nimic special, pentru că tratăm la fel toate meciurile. Îmi doresc ca la ora meciului să fim pregătiţi 100%. Îmi voi primi toate restanţele în curând, nu mai sunt probleme", a spus Iorga.


Articole înrudite