24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul încearcă să nu se facă de râs în faţa Stelei
Oţelul încearcă să nu se facă de râs în faţa Stelei

Oţelul nu mai aşteaptă mare lucru de la acest campionat. Echipa gălăţeană pare că joacă din inerţie, iar mulţi dintre jucători evoluează de parcă vor doar să bifeze prezenţe pe prima scenă a fotbalului românesc. În aceste condiţii, formaţia de la Dunăre ar putea să nu mai câştige niciun punct până la finalul campionatului. Oţelul nu a găsit drumul spre victorie în acest retur şi este foarte greu de crezut că acest lucru s-ar putea întâmpla duminică. Echipa de la Dunăre va întâlni în deplasare Steaua, liderul ligii 1. Chiar dacă nici echipa bucureşteană nu traversează o perioadă fastă, şansele ca Oţelul să obţină un rezultat pozitiv pe cea mai mare arenă a ţării sunt apropiate de zero. 

Florin Marin, tehnicianul Oţelului, a declarat: „Se poate întâmpla orice în partida de duminică. Pentru a reuşi însă un rezultat pozitiv, trebuie ca jucătorii noştri să evolueze cu agresivitate, cu ambiţie, şi să nu comită greşeli copilăreşti. Dacă vom juca precum în meciul cu CSU Craiova, nu avem nicio şansă. Sper însă ca jucătorii să înţeleagă că imaginea lor se află în joc în aceste 8 etape, câte au mai rămas până la finalul campionatului." 

Vorbele lui Florin Marin sunt adevărate, însă nu se ştie dacă jucătorii vor dori să înţeleagă ce le transmite antrenorul lor. Cert este că între conducerea tehnică, cea administrativă şi jucători s-a creat o prăpastie după greva izbucnită săptămana trecută. Cristi Munteanu şi Ovidiu Burcă au făcut greşeli când au transferat în iarnă jucători după DVD-uri. Mulţi dintre fotbaliştii care au sosit în intersezon nu ar avea mare succes nici în liga secundă, dar au pretenţii de staruri. Vinovaţi de situaţia în care se află echipa sunt în mare măsură componenţii lotului. Dacă voiau cu adevărat să evite retrogradarea, oţelarii ar fi trebuit să mute munţii din loc şi să joace fiecare partidă de parcă ar fi fost ultima. Cum aceste deziderate nu au fost îndeplinite, rezultatele au fost normale. Suporterii echipei gălăţene nu au aşteptări mari de la partida cu Steaua. Elevii lui Florin Marin pot face o partidă extraordinară şi se pot întoarce acasă cu toate punctele puse în joc. Varianta mai plauzibilă este însă că echipa de la Dunăre va bifa a 5-a înfrângere consecutivă din acest retur. Florin Marin ar putea trimite în teren următorul 11: Hotoboc - Solomou, Miron, Sissoko, Murgoci - Helder, Tătar - Popa, Cernat, Hamroun - Tudorie. Meciul Steaua - Oţelul din cadrul etapei a 27-a a ligii 1 se joacă duminică, 19 aprilie, de la ora 20:30, pe Naţional Arena şi este televizat de Digisport şi Look TV.


Articole înrudite