23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul este cu banii la zi, dar nu are rezultate
Oţelul este cu banii la zi, dar nu are rezultate

Oţelul a rămas cu 5 puncte câştigate în 10 etape, cel mai slab bilanţ din istoria clubului gălăţean. Concursul de împrejurări care a dus la această situaţie contează mai puţin. Important este că echipa se află într-o situaţie foarte delicată. Formaţia gălăţeană mai are de jucat până la finalul turului încă 7 meciuri, dintre care două vor fi împotriva Petrolului şi Astrei. Echipa lui Selymes se află deocamdată la 6 puncte de primul loc de deasupra liniei retrogradării, care este ocupat la momentul actual de Universitatea Cluj. Tibor Selymes spunea că echipa sa trebuie să câştige în primul rând partidele cu echipele cu care se află în lupta pentru evitarea retrogradării. Meciurile cu Viitorul, Gaz Metan, Universitatea Cluj şi Ceahlăul vor fi de 6 puncte pentru echipa de la Dunăre. Partida cu ASA Tg Mureş nu poate fi considerată un meci de 6 puncte, pentru că mureşenii par angrenaţi în lupta pentru primele locuri ale clasamentului. Din cele 7 meciuri care au rămas din turul campionatului echipa de la Dunăre ar trebui să câştige 4 sau să obţină măcar 3 victorii şi un rezultat de egalitate, ceea ce va fi foarte greu. Dacă va termina turul cu măcar 17 puncte, echipa de la Dunăre va avea şanse reale de salvare de la retrogradare. Dacă în privinţa rezultatelor lucrurile nu stau deloc bine, situaţia financiară pare a se mai fi îndreptat după ce au intrat banii din transferul lui Astafei.
„Jucătorii sunt cu banii la zi şi trebuie să se gândească doar la ceea ce au de făcut pe teren. Aţi văzut că am făcut eforturi mari, am adus conducători, am transferat 6 jucători, încercam să asigurăm o stabilitate financiară mai trebuie doar să avem rezultate. Uşor, uşor jucătorii încep să alerge mai bine. Fiecare echipa trebuie să plece cu şanse egale şi noi am fost privaţi de aceste şanse în partida cu Steaua", a declarat Vlad Răpişcă, adminstratorul special al Oţelul.
Oţelul s-a despărţit de Serkan Ciftci şi l-a transferat pe Berti Nicola de la Farul Constanţa. Este adevărat că Helder a fost eliminat uşor în partida cu Steaua, dar Tibor Selymes trebuie să rezolve problema indisciplinei din teren a jucătorilor săi. Oţelul este „recordman” al Ligii 1, cu 9 cartonaşe roşii primite în 10 etape, ceea ce este mult prea mult. Arbitrii au greşit, dar şi oţelarii le-au oferit acestora ocazia pentru a acorda atât de multe cartonaşe roşii. Tehnicianul echipei gălăţene trebuie să îşi înveţe jucătorii să fie mai inteligenţi în anumite momente ale jocului şi să nu mai comită gesturi reprobabile sau faulturi dure când au deja un cartonaş galben. Dacă nu ar fi evoluat atât de multe minute în inferioritate numerică, probabil că oţelarii ar fi avut mai multe puncte în clasament. Meciul cu Viitorul din etapa a 11-a poate fi un nou început din multe puncte de vedere pentru echipa lui Selymes.


Articole înrudite