22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Trupa lui Dorinel Munteanu a bifat a treia victorie din acest sezon şi se află pe locul trei în Liga I, cu 10 puncte şi fără să primească gol.

Roş-alb-albaştrii au tratat cu maximă seriozitate partida din etapa a patra cu nou promovata FCM Tg. Mureş. Chiar dacă oaspeţii au dat o replică palidă, oţelarii lui Dorinel Munteanu au găsit greu drumul spre gol, în ciuda numeroaselor ocazii pe care şi le-au creat. Până la urmă s-a făcut dreptate cu mai bine de jumătate de oră înainte de final, când Râpă a fost agăţat în careu de Roman, care pentru intervenţia sa primitivă a şi fost eliminat, iar Antal a transformat cu siguranţă penaltiul acordat de centralul Dragoş Istrate. Formaţia lui Dorinel Munteanu a obţinut o victorie la limită, dar absolut meritată care o propulsează pe treapta a treia a podiumului, la egalitate cu ocupantele primelor două poziţii: Gaz Metan Mediaş şi Dinamo Bucureşti. Runda viitoare, Oţelul va juca la Alba Iulia, cu o altă nou promovată, U Cluj, partida fiind programată duminică de la ora 18.00.

Declaraţii:
Dorinel Munteanu - antrenor FC Oţelul: „Sunt mulţumit şi mă bucur pentru cele trei puncte obţinute. Din punctul meu de vedere, sunt meritate, chiar foarte meritate. Ştiam că avem în faţă un adversar care obţinuse rezultate pozitive în faţa unor echipe care îşi propun câştigarea campionatului. Am avut câteva probleme la construcţie deoarece am întârziat puţin jocul. În ciuda lor, ne-am creat destule ocazii de a înscrie, însă a fost numai un gol care înseamnă, totuşi, trei puncte câştigate pe o căldură foarte mare. Deja mă gândesc la următorul meci care va fi poate mai greu decât acesta şi ţin să felicit echipa pentru efortul depus". 
Adrian Falub - antrenor FCM Tg. Mureş: „N-am făcut un joc strălucit, am jucat slab mai ales în prima repriză, când Oţelul ne-a pus probleme, a avut ocazii. Noi n-am reuşit să facem faţă ritmului, nu am putut bloca jocul Oţelului. După pauză, am echilibrat jocul, chiar dacă n-am avut ocazii, am avut posesie, iar golul lor a venit pe un fond de joc echilibrat. Una peste alta am pierdut, la o echipă bună care n-a luat gol în acest campionat. Avem nevoie de puncte, dar pentru asta trebuie să facem mai mult decât am reuşit astăzi”. 
Liviu Antal - jucător FC Oţelul: „Mă bucur că am revenit cu gol şi sper ca acest moment să mă ajute să dau cât mai multe de-acum încolo. A fost foarte greu, o căldură insuportabilă, nu se poate juca la o asemenea oră un fotbal de performanţă! Dacă merită Oţelul să fie pe locul 3? Vorbim la sfârşitul campionatului! Nu mi-a fost teamă la penalti, mi-am făcut cruce, aşa cum fac şi când intru pe teren".
Marius Stan - director general Oţelul: „Sunt mulţumit pentru cele 3 puncte, esenţiale până la urmă. Aşa cum am anticipat, nu ne-a fost uşor. Am tratat anumite faze superficial, iar asta ne-a privat de o victorie mai clară, însă cele trei puncte sunt meritate, fără dar şi poate, nu cred că s-a pus vreodată la îndoială câştigătorul, dar fotbalul este mereu surprinzător. Dacă nu marcam, se putea termina şi 0-0. E bucurie şi mai mare pentru că, iată, după patru etape, n-am luat niciun gol, iar asta înseamnă foarte mult în planul organizării jocului şi cam atât deocamdată. Ne bucurăm ponderat”.



Articole înrudite