23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a transferat doi jucători de culoare
Oţelul a transferat doi jucători de culoare

Oţelul se află în cantonament la Poiana Braşov. Conducerea clubului nu stă cu mâinile în sân şi îi aduce jucători valoroşi lui Tibor Selymes. Yulu Matondo şi Mohamadou Sissoko sunt ultimele achiziţii ale echipei de la Dunăre. Matondo este un atacant congolez de 29 de ani, care a mai evoluat pentru FC Brugge, Roda Kerkrade, Westerloo şi echipa egipteană Aaltinaad Alexandria. Sissoko este un fundaş central francez de 26 de ani şi a mai jucat pentru Udinese, Eupen, Kilmarnock, Veria.
Yulu Matondo şi Mohamadou Sissoko au ajuns în cantonamentul din Poiana Braşov şi au efectuat deja primele antrenamente alături de ceilalţi 23 de jucători. Cristi Munteanu a declarat că la echipă vor mai sosi încă 3 jucători, 2 străini şi un român. Transferul lui Bănel Nicoliţă nu mai este de actualitate, iar în aceste condiţii nu va mai sosi nici fratele său, Stelică. Nici împrumuturile lui Cornel Râpă şi Ionuţ Neagu nu au şanse de reuşită, astfel că numele celor 3 jucători care vor completa lotul sunt învăluite de mister. După ultimele 3 transferuri, lotul echipei gălăţene va fi complet şi Tibor Selymes va avea variante de echipă pentru a putea alege la fiecare partidă cel mai bun 11. Chiar dacă nu şi-au atins ţintele propuse, Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu au făcut tot posibilul pentru a aduce la Galaţi jucători experimentaţi şi valoroşi. Rămâne de văzut dacă aceştia se vor integra în mecanismul gândit de Tibor Selymes.

Declaraţii:

Yulu Matondo: „Am discutat cu conducătorii de la Oţelul şi am observat că este un proiect interesant. Practic, mi s-a părut o provocare. N-am stat prea mult pe gânduri şi am acceptat oferta. Sunt pregătit să trec la treabă. Dintre echipele româneşti am auzit de Steaua şi Dinamo. Eu am jucat o perioadă în Bulgaria şi cred că stilul de joc practicat de formaţiile de acolo seamănă cu cel al echipelor româneşti. Nu cred că voi avea probleme de adaptare. Am plecat din Egipt din cauza situaţiei politice de acolo. Cred că transferul la o echipă din România reprezintă un pas înainte în cariera mea.”
Mohamadou Sissoko: „Înainte de a accepta oferta Oţelului m-am interesat la prieteni care au evoluat în campionatul de aici şi mi-au spus că este o întrecere puternică, unde joacă mulţi fotbalişti valoroşi. Oţelul a câştigat campionatul cu puţin timp în urmă şi a evoluat în Champions League. Asta spune multe despre valoarea de ansamblu a clubului. Nu mă interesează situaţia actuală din clasament. Am venit să ajut Oţelul să se salveze de la retrogradare. Cred că transferul la Oţelul reprezintă un pas înainte în cariera mea. Voi juca pentru fosta campioană şi voi fi pregătit de un antrenor care a fost unul dintre jucătorii exponenţiali ai naţionalei României.”


Articole înrudite