23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a oprit Petrolul
Oţelul a oprit Petrolul

Oţelul se aştepta la un meci infernal la Ploieşti, unde fanii Petrolului creează o atmosferă infernală pentru vizitatori. Din tribune lipsea însă galeria lupilor galbeni, care se află în conflict cu finanţatorul Dan Capră. Petroliştii mai aveau o absenţă importantă, Felipe Texeira, creierul echipei din oraşul aurului negru. Oţelarii au început curajos şi Cristea în minutul 3 şi Popa în minutul 5 au fost aproape de deschiderea scorului. Petrolul a replicat în minutul 9 prin Tamuz care a trimis în bară, iar Astafei a reluat apoi pe lângă poartă. Petroliştii au trecut la cârma partidei, dar nu au putut să-şi creeze ocazii. Cernat a realizat în minutul 33 faza reprizei, dar şutul său de la 17 metri a ocolit agonizant poarta adversă. Petrolul nu are idei fără Texeira, dar trece pe lângă gol în minutul 42, când lovitura de cap al lui Astafei s-a dus pe lângă poartă. Cele două formaţii au intrat la cabine cu un scor alb care părea normal după ce au arătat pe teren cele două echipe. Ploieştenii încep decişi partea secundă şi Hotoboc are două parade fantastice în minutele 47 şi 49 în faţa lui Filip şi a lui Albin. Petrolul forţează cu toate liniile, dar gălăţenii, cu Hotoboc, Leca, Mişelăricu şi Karlik, imbatabili, rezistă eroic. Elevii lui Selymes construiesc o fază superbă în minutul 59, dar Murgoci îşi bate joc şi finalizează ca un începător pasa lui Cernat. Petrolul forţează din nou. Alcenat şi Priso pistonează echipa gălăţeană pe ambele părţi, dar Hotoboc, Leca şi Mişelăricu au o seară perfectă. Portarul Oţelului mai intervine o dată providenţial la lovitura de cap a lui Albin din minutul 64. Cernat trimite un şut înşelător, dar Pecanha pune o mână salvatoare. Finalul partidei este interzis cardiacilor. Petrolul riscă totul pe cartea atacului, dar Oţelul poate da lovitura pe contraatac. Grădinaru şi Cristea realizează o fază de efect în minutul 1 al prelungirilor, dar mijlocaşul de 19 ani împrumutat de la Steaua şutează dezamăgitor din poziţie foarte bună. În ultima fază a meciului, Cojoc, intrat în locul lui Cernat, era să-şi îngroape propria echipă. Fundaşul s-a prăbuşit la marginea careului gazdelor, iar Astafei ratează de puţin ţinta din unghi.
Petrolul - Oţelul se încheie 0-0, un egal cât o victorie pentru echipa gălăţeană. Pentru dăruirea şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă, elevii lui Selymes merită felicitări şi aplauze. Oţelul poate obţine duminică a doua victorie în campionat, chiar dacă va întâlni Astra Giurgiu. Echipa lui Protasov a rămas fără preşedinte după ce Dinu Gheorghe şi-a dat demisia.

Declaraţii:
Tibor Selymes - antrenor Oţelul: „Am obţinut un punct important. Îi felicit pe băieţi care au luptat extraordinar. Am spus că dacă nu vom face greşeli ne vom întoarce neînvinşi acasă. Echipa este în creştere şi cred că ne aflăm pe drumul cel bun. Nu ştiu dacă vom câştiga sau vom face egal în partida cu Astra, dar pot să vă garantez că le vom pune mari probleme".
Gigi Mulţescu - antrenor Petrolul: „Am dominat clar, dar sunt meciuri în care mingea nu vrea să intre în poartă. Oţelul s-a apărat tot meciul şi este mai uşor să distrugi decât să construieşti. Asta este şi acum trebuie să câştigăm la Cluj în faţa Universităţii".

Formaţii:
Petrolul: Pecanha 6 - Alcenat 6, Ipsa 5, Geraldo 5, Satli 5 (Nepomuceno) - Priso 5, De Lucas 5, Marinescu, Filip 4 (N'Koyi ), Albin 6 - Tamuz 5, Astafei 3.
Oţelul: Hotoboc 9 - Murgoci 6, Leca 8, Mişelăricu 7, Popescu 6 - Karlik 7 (Cucu 6), Helder 6 - Brigido 5 (Grădinaru 6), Cernat 7 (Cojoc), Popa 5 - Cristea 5.


Articole înrudite