24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a marcat, dar nu a câştigat
Oţelul a marcat, dar nu a câştigat

Schimbarea antrenorului produce de multe ori un şoc pozitiv. Oţelul a arătat altfel în meciul cu FC Braşov decât în primele două etape. Gălăţenii au pornit în forţă partida cu FC Braşov. Cucu a trimis o pasă lobată în minutul 8, Tudorie a preluat bine, a trimis o pasă perfectă şi Iorga a înscris din cădere cu toată opoziţia portarului Iacob. 1-0 şi Oţelul spărgea în sfârşit gheaţa! Elevii lui Florin Marin par dezlănţuiţi. Iorga scapă singur şi asistentul ridică târziu steagul. Oţelarii atacă în valuri, însă nu găsesc pasa decisivă. FC Braşov ameninţă pentru prima oară poarta gazdelor în minutul 34. Gabi Matei profită de ezitările lui Hamroun şi Popescu, şutează la colţul scurt, dar Hotoboc nu este Ma Kalambay şi respinge. Oţelul are şansa desprinderii în minutul 35, dar Cernat şutează ca un începător din poziţie centrală, la 10 metri de poartă. Gălăţenii continuă să joace bine şi în minutul 38 Hamroun încearcă o execuţie de senzaţie, dar şutul său cu latul de la 25 de metri se duce peste poartă. Repriza se încheie cu centrarea lui Aganovic care îl depăşeşte pe Hotoboc, dar se duce pe lângă poartă.
Repriza secundă începe cu braşovenii în terenul gazdelor. Oţelul face un contraatac de manual în minutul 53. Iorga demarează pe partea dreaptă, îi pasează perfect lui Cernat care reia pe colţul scurt, dar Iacob are un reflex fenomenal şi blochează în doi timpi. Acelaşi decar al Oţelului încearcă în minutul 55 să dribleze tot, dar este blocat în ultimul moment. Braşovenii încearcă să forţeze, dar oţelarii fac presing sus în terenul advers şi construcţia oaspeţilor este îngreunată. Antrenorul Braşovului, croatul Lokica riscă tot şi introduce încă doi jucători ofensivi, Cătălin Tara şi Moraru. Oţelul are ocazia să se distanţeze la 2-0 în minutul 62, dar Hamroun greşeşte preluarea la marginea careului de 16 metri. Vine şi minutul 67 care se va dovedi blestemat pentru gazde. Cristian Ganea şutează de la 25 de metri, Hotoboc respinge în faţă şi Constantinescu înscrie sub bară, 1-1. Oţelul poate trece din nou în avantaj în minutul 71, dar Miron reia peste poartă lovitura liberă executată de Cernat. Oaspeţii puteau să dea lovitura în minutul 75, dar Hotoboc îşi salvează şi de această dată echipa cu o paradă de zile mari. Intrarea lui Matondo nu aduce nimic nou. Congolezul pare picat din Lună. Oţelul primeşte o lovitură grea de la cel mai slab om al ei, Sanaa Altama, care îi sparge capul croatului Zlomisic şi este eliminat. Finalul nu mai aduce nimic important şi Oţelul - FC Braşov se încheie 1-1, un scor nefolositor pentru echipa de la Dunăre.

Declaraţii:

Marian Constantinescu – FC Braşov: „Vreau să-mi felicit colegii pentru cum au luptat. A fost acelaşi rezultat din turul campionatului. Se pare că Oţelul şi FC Braşov nu pot fi departajate.”
Vjekoslav Lokica - antrenor FC Braşov: „Fiecare meci ca acesta este foarte greu de jucat. Când ambele echipe au nevoie de puncte, spectacolul nu poate fi prezent. Pentru Oţelul acest meci era ultima şansă, iar noi ne putem declara mulţumiţi cu acest punct.”
Florin Marin - antrenor Oţelul: „Rezultatul este mincinos dacă luăm în considerare desfăşurarea partidei. Braşovul nu a avut practic nicio ocazie până la golul marcat. Noi am avut ocazia să facem 2-0. Am avut neşansă şi am fost egalaţi foarte uşor. Continuăm să credem în şansele noastre şi sper să vina şi victoriile.”
Laurenţiu Iorga – Oţelul: „Cred că am arătat că suntem în creştere. Evoluţia noastră a fost mult mai bună decât în meciurile trecute, ceea ce ne oferă moral pentru partidele viitoare.”
Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „Sunt dezamăgit, frustrat şi supărat. Faci totul ca la carte, dar poţi să ai ghinion. Nu pot să le reproşez nimic jucătorilor. Au jucat bine. Am primit un singur şut pe poartă şi am luat gol. Dupa cum spunea Sorin Cârţu, ghinionul nu poate fi antrenat.”

Formaţii:
Oţelul: Hotoboc 5 - Solomou 5, Miron 4, Cucu 6, Popescu 6 - Sanaa 2, Helder 6 - Iorga 7(Tătar), Cernat 5, Hamroun 5 (Brigido 5) - Tudorie 7 (Matondo 4).
FC Braşov: Iacob 7 - Matei 6, Novakovic 6, Artjiumin 4 (Moraru 5), Novak 5 - Leko 5, Zlomisic 6 (Goian) - Aganovic 6, Constantinescu 7, C. Ganea 6 - L. Ganea 5 (Tara 6).


Articole înrudite