24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a înscris pentru prima oară 4 goluri în campionat
Oţelul a înscris pentru prima oară 4 goluri în campionat

Oţelul a început moale meciul cu Ceahlăul. Chiar şi aşa, Iorga are şansa deschiderii scorului, dar luftează ca un începător la o respingere a lui Calancea în minutul 2. Unii dintre jucătorii gazdelor nu par conectaţi la meci şi oaspeţii trec pe lângă gol în minutul 10. Oţelul are ocazia deschiderii scorului în minutul 17, însă Iorga îşi bate joc de întreaga acţiune. Ceahlăul trece din nou pe lângă gol în minutul 25, când Sialmas şutează penibil din careu. Oţelarii nu s-au regăsit în prima parte, dar chiar şi asa puteau intra la cabine cu avantaj pe tabelă. Mai întâi Iulian Popa trimite pe lângă poartă din 5 metri după o pasă foarte bună a lui Helder. Tânărul Stoian putea marca şi el, dar mijlocaşul Oţelului a şutat mult peste poartă din careu în minutul 44. Florin Marin îl lasă la cabine pe Stoian şi îl introduce pe Hamroun, iar jocul gălăţenilor începe să funcţioneze. Cernat execută periculos o lovitură liberă din lateral în minutul 49, dar Calancea a salvat de sub bară. Ocaziile se succed apoi cu repeziciune la ambele porţi. Sialmas min 53, Iulian Popa min 54, Chiţoşcă min 57, Sialmas min 63 şi 65, Cernat min 66, Sialmas min 68 şi Hamroun în min 70 irosesc ocazii uriaşe. Deschiderea scorului vine în minutul 71 când Hamroun pătrunde în careu şi este faultat de Kneif. Cernat execută sigur la colţ şi scorul devine 1-0 pentru Oţelul. Ceahlăul egalează în minutul 76 când Balint a reluat cu capul după o lovitură de colţ. Golul egalizator i-a enervat pe oţelari care au făcut apoi 15 minute remarcabile. Hamroun combină superb cu Cernat în minutul 79, dar şutează în Calancea din 4 metri. Acelaşi algerian trimite peste poartă după o pasă superbă a lui Cernat două minute mai târziu. Cernat slalomează în minutul 83 şi înscrie golul de 2-1 cu o scăriţă superbă a la Messi: 2-1 pentru Oţelul. Gălăţenii nu se opresc. Cernat îl găseşte cu o pasă superbă pe Hamroun în minutul 85 şi algerianul înscrie după ce îşi ridiculizează adversarii, 3-1. Meciul nu se încheie cu acest scor pentru că Cernat mai slalomează o dată în prelungiri şi înscrie golul de 4-1. Căpitanul Oţelului mai putea marca o dată la ultima fază a meciului, dar lobul său trece peste poartă. Oţelul - Ceahlăul s-a încheiat 4-1, iar toate golurile s-au marcat în ultimele 20 de minute. Echipa de la Dunăre a urcat pe locul 17 în clasament cu 26 de puncte.

 

Formaţii:

 

Oţelul: Abraham 6 - Milea 6 (Solomou 5), Miron 7, Sissoko 7, Popescu 6 - Cucu 6, Helder 6 - Iorga 3 (Tudorie 5), Popa 6, Stoian 5 (Hamroun 8) - Cernat 10. 

Ceahlăul: Calancea 5 - Markovic 4, Buden 4, Wallysson 4, Kneif 4 -Achim 5, Tăbăcăriu 4 (Drăghiceanu) - Gheorghiu 5 (Balint 7), Chiţoşcă 6 (Rodrigues 5), Ştefănescu 6 - Sialmas 3.

 

Declaraţii:

 

Florin Cernat - Oţelul: „Prima repriză a fost cea mai slabă de când m-am întors la Oţelul. În partea secundă cred că am fost peste ei la toate capitolele. Mă bucur că am înscris de mai multe ori şi că am părăsit ultima poziţie a clasamentului." 

Florin Marin - antrenor Oţelul: „Este o victorie importantă pentru noi. Am reuşit să evităm ultima poziţie din clasament. Echipa noastră a jucat foarte bine în repriza secundă. Florin Cernat a demonstrat încă o dată că este un jucător de mare calitate."

Vanja Radinovic - antrenor Ceahlăul: „Este un rezultat total nesatisfăcător pentru noi. Nu cred că scorul reflectă în totalitate realitatea din teren. Am primit 3 goluri în ultimele 15 minute. Acesta este însă fotbalul. Cred că jucătorii mei au fost obosiţi pe final când nu au mai putut face faţă atacurilor adversarilor."


Articole înrudite