24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţiul a devenit capitala tenisului românesc
Galaţiul a devenit capitala tenisului românesc

Galaţiul a redevenit ceea ce a fost odată şi chiar mai mult decât atât. Oraşul de la Dunăre stabileşte record după record în ceea ce priveşte numărul de competiţii internaţionale găzduite de un singur oraş. Cele două turnee Futures destinate bărbaţilor vor fi urmate de 3 turnee feminine dintre care ultimul va avea premii de 25.000 de dolari. După terminarea acestor turnee vor urma două competiţii destinate celor mici: campionatul european al juniorilor de 14 ani şi un turneu pentru copii de 12 ani care se va desfăşura sub egida Tennis Europe. La toate aceste competiţii municipalitatea ocupă un loc de cinste.

Aurel Vlaicu - city manager Galaţi, a declarat: „S-au încheiat două turnee masculine care au fost organizate la un nivel foarte bun. Putem spune că şi participanţii s-au întrecut pe ei înşişi şi au făcut meciuri memorabile. Urmează 3 turnee feminine dintre care ultimul, care va avea premii de 25.000 de dolari, va reprezenta un adevărat punct culminant. Nu ştiu dacă putem spune că Galaţiul a devenit polul tenisului românesc, dar cu siguranţă că oraşul nostru este capitala estului României la această disciplină. Scopul principal vizavi de organizarea acestor turnee este reprezentat de atragerea copiilor la tenis. În acest sens, cred că numărul 1 între competiţiile organizate în această vară este campionatul european destinat copiilor de 14 ani. Acel concurs va reprezenta şi o nouă încercare în ceea ce priveşte organizarea pe care sunt convins că Florin Şipoş şi echipa lui o vor trece cu brio."

Toate aceste competiţii nu ar fi putut avea loc fără directorul clubului de tenis Viva, Florin Şipoş, un promoter de tenis cum oraşul de la Dunăre nu a mai avut.


Articole înrudite