23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a încheiat turul pe penultimul loc
Oţelul a încheiat turul pe penultimul loc

Oţelul nu a încheiat fericit turul de campionat. Echipa gălăţeană a făcut un meci slab în faţa lui ASA Tg. Mureş şi a fost învinsă cu 2-0. Este adevărat că valoarea echipei pregătite de Cristi Pusztai este superioară formaţiei lui Selymes, dar acest argument nu stă în picioare pentru rezultatul înregistrat în meciul desfăşurat duminică după amiază. Formaţia gălăţeană a întâlnit echipe mai bine cotate decât ASA şi a reuşit să părăsească terenul neînvinsă. Problema a fost că unii dintre jucătorii prezenţi pe teren în partida de duminică nu au dat tot ce aveau mai bun. Acest lucru a fost reliefat şi de Emil Jula, decanul de vârstă al echipei de la Dunăre: „Nu înţeleg de ce a intervenit schimbarea aceasta de atitudine faţă de meciurile trecute. Poate că este vorba despre lipsa de experienţă. Cred că unii dintre jucătorii noştri nu sunt obişnuiţi să joace sub presiune meci de meci. Am început meciul foarte prost. S-au făcut greşeli de începători, iar în repriza a doua am mai mişcat ceva, dar nu am reuşit să ducem mingea în faţa porţii. Oţelul este o echipă care îşi revine foarte greu după ce este condusă. Şi aici este vorba tot despre experienţă. Cred că fiecare component al lotului trebuie să reflecteze asupra prestaţiei sale din tur şi după vacanţa să nu mai repete greşelile comise. Avem nevoie de întăriri ca să ne putem lupta pentru evitarea retrogradării. Şanse mai sunt şi dacă ne pregătim bine cred că vom putea să ne prezentăm altfel în retur."
Oţelul a terminat turul pe penultima poziţie, cu 12 puncte acumulate în 17 etape. Marea problemă a echipei gălăţene o constituie ineficacitatea. Oţelul a marcat doar 7 goluri, ceea ce reprezintă un bagaj ruşinos pentru o formaţie de primă ligă. Echipa gălăţeană nu este însă condamnată. Adversarii din campionat consideră că echipa lui Selymes se poate încă salva de la retrogradare.
Cristi Pusztai,  antrenorul ASA Tg. Mureş, a declarat: „Am văzut Oţelul în mai multe partide din campionat şi mi-a plăcut că a avut forţa să revină, cum a fost în partidele cu Gaz Metan şi Astra. Le-am spus jucătorilor mei la pauză că gazdele nu au ce pierde şi vor da totul în partea secundă şi s-a văzut că am fost supuşi la presiune în ultimele 45 de minute. Ultimele 5 etape înaintea meciului cu noi, echipa gălăţeană nu pierduse, numai că, astăzi, a prins o zi mai puţin fericită. Sunt convins că Selymes va face o pregătire bună în iarnă şi oţelarii vor avea un retur bun. Echipa gălăţeană are un public minunat şi cred că suporterii pot ajuta mult formaţia de la Dunăre în retur."
Oţelul are nevoie de implanturi în această iarnă şi cu siguranţă că Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu ştiu ce au de făcut. În lotul Oţelului vor exista atât veniri, cât şi plecări. Enes Sipovic este primul jucator care şi-a anunţat oficial despărţirea de clubul gălăţean. Bosniacul ar putea fi urmat de portughezul Ruben Brigido, care nu s-a acomodat la Galaţi. Tibor Selymes s-a declarat nemulţumit de modul cum se pregăteşte lusitanul şi nu l-a oprit în lot pentru partida cu ASA Tg. Mureş. Există însă şi o explicaţie a atitudinii portughezului. Brigido a evoluat bine în partida cu Astra, însă Selymes nu a mai apelat la serviciile sale în următoarele două partide!
Oţelul mai are un meci oficial în acest an, partida de sâmbătă, din sferturile Cupei Ligii, cu Pandurii. Echipa din Tg. Jiu l-a pierdut pe Petre Grigoraş, care a demisionat, astfel că Oţelul are şanse să se califice în semifinalele competiţiei. O eventuală calificare ar aduce în conturile clubului suma de 50.000 de euro!


Articole înrudite