23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a încheiat campania de transferuri
Oţelul a încheiat campania de transferuri

Conducerea Oţelului s-a ţinut de promisiune şi i-a adus lui Tibor Selymes 7 jucători. Laurenţiu Iorga, Sana Altama, Yulu Matondo, Mahamadou Sissoko, Sanou Solomou, Jugurtah Hamroun şi Emil Dică sunt noii jucători ai echipei de la Dunăre. Salomou este un mijlocaş cipriot care are 13 selecţii în naţionala ţării sale, Hamroun este un mijlocaş algerian de 27 de ani care a evoluat în mai multe campionate puternice din Europa, iar Emil Dică nu mai are nevoie de nicio prezentare. Surprinde faptul că între cei 7 nou sosiţi nu se află niciun fundaş dreapta, deşi echipa de la Dunăre este descoperită pe acest post. Cinci dintre jucătorii nou sosiţi sunt mijlocaşi, unul este fundaş şi unul poate evolua şi ca atacant. Tibor Selymes pare a avea variante pentru a folosi un 11 competitiv şi poate beneficia în acelaşi timp şi de o bancă de rezerve de calitate. Cum va arăta primul 11 al echipei de la Dunăre în meciurile oficiale vom afla abia în cantonamentul din Antalya. Echipa de la Dunăre s-a şi despărţit în această iarnă de câţiva jucători, dintre care pot fi amintiţi Karlik, Zaharia, Cojoc, Avdic şi Silviu Ilie. Omogenitatea pare a fi principala problemă pe care va trebui să o rezolve Tibor Selymes în viitorul apropiat. Cei 7 fotbalişti nou sosiţi trebuie să se integreze cât mai rapid, pentru că echipa gălăţeană este în criză de timp şi trebuie să recupereze terenul pierdut în turul campionatului. Dacă problema întăririi lotului a fost rezolvată, chestiunea financiară mai aşteaptă. După ce vor intra banii din drepturile TV toţi angajaţii clubului vor fi cu salariile la zi.
Vlad Răpişcă - administrator special Oţelul, a declarat: „În sfârşit l-am văzut pe Tibi Selymes zâmbind. Am reuşit să transferăm 7 jucători, cu 2 mai mult decât ne-a cerut antrenorul după finalul turului. Am urcat şi eu în Poiana Braşov şi am stat doar o zi. Trebuie rezolvată cât mai curând problema banilor. Ştiu că şi alte echipe au probleme, dar eu vreau să-i văd pe băieţii noştri preocupaţi doar de fotbal. Banii de la Ligă sunt vitali şi avem promisiuni că săptămâna aceasta ne vor fi viraţi. Menţin ceea ce am spus: în momentul în care vor intra banii, toată lumea va fi cu banii la zi. Nu voi accepta nicio centimă restanţă. În pofida locului din clasament, Oţelul trebuie să fie un club profesionist, pentru că are în organigramă doar profesionişti cu state vechi în fotbal. În ultimul timp s-a lucrat mult la imagine şi vrem să o menţinem pozitivă. Imaginea dă credibilitate.”
Oţelul se află în faţa celei mai importante primăveri din istoria clubului. Pentru echipa gălăţeană există doar două variante. Se salvează de la retrogradare şi situaţia financiară se reglementează, sau retrogradează şi foarte probabil clubul se desfiinţează.


Articole înrudite