23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a debutat cu dreptul
Oţelul a debutat cu dreptul

Oţelul şi-a dorit mult să înregistreze un rezultat pozitiv în prima partidă oficială a sezonului. Faptul că la meci a asistat şi potenţialul finanţator al echipei gălăţene, Florin Burhală, i-a stimulat pe elevii lui Hans Michael Weiss. Adversara din optimi, Ceahlăul, încurcase echipa gălăţeană în ultimele meciuri oficiale. Cele două echipe au aliniat formule mult slăbite faţă de sezonul trecut. Primele 45 de minute au fost anoste. Oţelul şi Ceahlăul s-au temut una de cealaltă, astfel că ocaziile clare au fost foarte puţine. Cea mai mare ocazie de a marca i-a aparţinut lui Margină de la Ceahlăul, care s-a trezit singur în careu în minutul 39, dar a şutat slab şi Vlasie a reţinut. Gălăţenii au început reţinut şi partea a doua, astfel că tehnicianul fostei campioane l-a aruncat în luptă pe Alex Zaharia. Mijlocaşul revenit din exil putea să înscrie la prima atingere de balon, dar Marc a blocat şutul său din 17 metri. Oţelul devenise mai vioaie odată cu intrarea lui Zaharia, însă golul nu venea. Tot mijlocaşul introdus după pauză a fost mai aproape de gol, dar lovitura liberă executată bine în minutul 74 a fost scoasă de sub bară de Jovic. Nemţenii au avut şi ei o ocazie bună, dar Popadiuc a reluat peste poartă din poziţie foarte bună. Finalul celor 90 de minute regulamentare le-a găsit pe cele 2 formaţii la egalitate, 0-0. Prelungirile au adus câteva ocazii mari. Mai întâi, nemţeanul Mândruşcă nu a ajuns la o minge pe care scria gol, iar apoi oţelarul Stoian a trimis incredibil pe lângă poartă după o pasă a lui Zaharia. Ultima fază a prelugirilor putea aduce calificarea Ceahlăului, însă mingea lovită cu capul de Ichim a izbit transversala! Cele două formaţii nu au putut fi departajate, astfel că s-a ajuns la 11 metri. Primul a executat nemţeanul Ţepes care a marcat sigur 1-0 pentru Ceahlăul. L-a imitat căpitanul Oţelului, Mişelăricu care a dus egalarea 1-1. Căpitanul Ceahlăului, Achim nu l-a putut învinge pe Kahn de Galaţi pentru ca Zaharia să o aducă pentru prima oară pe Oţelul în avantaj. Chiţoşcă a trimis peste, însă Cojoc a tras slab şi a ratat posibilitatea ca echipa să se distanţeze la 2 goluri. Ştefănescu a făcut 2-2, însă puştiul gălăţean Stoian şi-a dus echipa în avantaj, 3-2. Vlasie a apărat penalty-ul executat de Marc şi Otelul s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei după ce s-a impus cu 3-2.
Oţelul s-a calificat în sferturile de final ale Cupei Ligii ceea ce reprezintă o performanţă pentru o echipă aflată în reconstrucţie. Echipa gălăţeană va arăta mai bine pe viitor pentru că primul 11 va suferi modificări după sosirea jucătorilor străini care vor completa lotul. Oţelul a trecut proba caracterului ceea ce oferă speranţe pentru viitorul apropiat. Echipa gălăţeană poate că şi-a câştigat goal-keeperul titular încă din prima partidă oficială a sezonului. Urmează meciul cu Dinamo din prima etapă a campionatului care se anunţă mult mai dificil decât a fost cel cu Ceahlăul.

Formaţii:
Oţelul: Vlasie 8 - Cojoc 5, Sipovici 6, Mişelăricu 7, Murgoci 6 - V. Gheorghe 6 (Marus 6), Stelian Cucu 5 -Onwuachi 6, Cristan Cristea 5 (Stoian 7) S. Ilie 5 (Zaharia 7) - Tudorie 4.

Declaraţii:

Hans Michael Weiss - antrenor Oţelul: „Sunt foarte fericit că am reuşit o astfel de izbândă încă de la primul meci. Am avut şi noroc pentru că la ultima fază a meciului mingea a lovit încheietura barelor. Cred că am avut o prestaţie decentă şi am meritat să câştigăm. Sunt bucuros pentru că portarul nostru a profitat de şansa pe care i-am dat-o şi practic ne-a calificat mai departe.”
Alexandru Vlasie - Oţelul Galaţi: ,,Se pare că sunt eroul acestui meci. Le mulţumesc oamenilor care mi-au dat şansa să apăr poarta Oţelului într-un meci oficial şi trebuie să le mulţumesc părinţilor mei care m-au sprijinit mereu. Sincer nu credeam că voi apăra, dar dacă mi s-a ivit această şansă nu puteam să nu profit de ea.”
Marin Barbu - antrenor Ceahlăul Piatra Neamţ: „Sunt supărat pentru că am avut jocul în mână. Nu am tratat cu seriozitate fazele clare pe care le-am avut şi fotbalul ne-a pedepsit. Jucătorii mei au executat penalty-urile de dragul de a bate chiar dacă exersasem loviturile de pedeapsa.”


Articole înrudite