23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a ajuns la 5 etape de invincibilitate
Oţelul a ajuns la 5 etape de invincibilitate

Oţelul nu a făcut un meci foarte bun la Cluj, dar echipa gălăţeană are circumstanţe atenuante. Terenul foarte greu şi ghinionul au împiedicat formaţia de la Dunăre să obţină a doua victorie consecutivă în deplasare. Formaţia lui Selimes s-a apărat exact şi uneori la sacrificiu. Oţelarii nu au contat în atac în primele 45 de minute, însă după pauză puteau da lovitura. Fosta campioană a avut câteva mâini moarte, dar efortul celorlalţi jucători a compensat prestaţia mai puţin reuşită a lui Cernat sau Popa. Chiar dacă a făcut două schimbări defensive în partea a doua, Tibor Selimes a fost cât pe ce să-şi surprindă colegul de pe banca Universităţii Cluj. Helder şi Jula au reuşit câteva faze care ar fi putut face şah-mat defensiva gazdelor. Dar Iată cum au evoluat elevii lui Selimes, post cu post: Hotoboc - A fost extrem de sigur şi a salvat două goluri ca şi făcute; Milea - A dovedit siguranţă şi combativitate; Leca - A fost aproape imbatabil în jocul aerian; Mişelăricu - Cel mai bun jucător de pe teren; Popescu - A fost depăşit la câteva faze şi nu a urcat aproape deloc în atac; Karlik - A jucat destul de bine, dar s-a accidentat şi a fost înlocuit la pauză; Cucu - A intrat în locul lui Karlik şi a dovedit siguranţă; Helder - A jucat bine atât ca mijlocaş defensiv, cât şi ca extremă; Grădinaru - A muncit mult, chiar dacă nu a avut reuşite deosebite în atac; Cernat - Nu a putut să joace bine din cauza terenului impracticabil; Iulian Popa - A fost inexistent în cele 32 de minute cât a evoluat; Cristea - A luptat mult şi a evoluat mijlocaş după intrarea lui Jula; Jula - A fost prezent în joc, dar a irosit 3 ocazii de gol.
Oţelul a obţinut o remiză preţioasă, dar poate că ar fi învins dacă ar fi riscat mai mult. A surprins decizia lui Selimes, care l-a introdus pe Miron în locul lui Cernat şi l-a avansat pe Helder, care s-a descurcat bine. Antrenorul Oţelului nu i-a folosit nici în acest meci pe Tudorie, Brigido şi Stoian, eroii din partida cu Astra. Este ciudat că cei trei jucători nu au prins nici măcar un minut, după ce evoluaseră promiţător. Antrenorul ştie cel mai bine ce decizii să ia, pentru că are lotul la dispoziţie la antrenamente, dar un fotbalist care joacă bine şi, apoi, două meciuri consecutive, nu mai este introdus, îşi pierde entuziasmul.
Oţelul a obţinut 4 puncte din deplasările pe care le-a efectuat la două dintre contracandidate, dar poate că dacă la Cluj ar fi jucat şi Tudorie şi Brigido este posibil ca echipa de la Dunăre să se fi întors acasă cu toate punctele puse în joc. Oţelul are doar 12 puncte, la fel ca CSMS Iaşi şi cu un punct mai mult decât Rapid, ultima clasată. Echipa gălăţeană se află la 3 puncte distanţă de primul loc de deasupra liniei retrogradării, ocupat de Pandurii Tg Jiu. Oţelul are nevoie de o victorie în meciul de duminică cu ASA Tg Mureş din ultima etapă a turului pentru a termina cu un punctaj care să-i acorde speranţe pentru retur. Finalizarea rămâne marea problemă a echipei lui Selimes. Echipa de la Dunăre a marcat doar 7 goluri în 16 partide, ceea ce înseamnă mai puţin de 1 gol la 2 meciuri disputate. Cu siguranţă că principalele ţinte ale conducerii clubului în pauza de iarnă vor fi jucătorii de profil ofensiv.


Articole înrudite