22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O veste cutremurătoare a străbătut miercuri după-amiază Galaţiul. Ne-a părăsit un mare om de fotbal, ZOLY DAVID!
O veste cutremurătoare a străbătut miercuri după-amiază Galaţiul. Ne-a părăsit un mare om de fotbal, ZOLY DAVID!
ZOLY DAVID s-a născut la Făgăraş, cu 78 de ani în urmă. S-a dedicat  „sportului rege”, pe care l-a slujit cu credinţă şi multă, multă pasiune timp de şapte decenii. A jucat la echipe din toate eşaloanele – de la juniori la Divizia A – Nitramonia Făgăraş, Dinamo Bucureşti, Dinamo Braşov. Au urmat şapte ani la Steagul Roşu Braşov – echipă la care s-a consacrat pe deplin. De aici a fost convocat la loturile naţionale, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe marii fotbalişti Voinescu, Apolzan, fraţii Zavoda sau inegalabilul Petchowschi. La Galaţi s-a stabilit în 1962, considerându-l oraşul iubirii sale! A jucat la echipele CSO, Siderurgistul şi Oţelul, unde a făcut o frumoasă performanţă. Cum fotbalul a însemnat întreaga sa viaţă, la încheierea activităţii de jucător a îmbrăţişat-o pe cea de antrenor. A fost o perioadă deosebit de densă, în care s-a aplecat – în exclusivitate – descoperirii şi şlefuirii de noi talente.
Câteva nume de jucători care au trecut prin mâinile sale – şi au ajuns pe piscurile performanţei – sunt elocvente pentru ochiul lui iscusit de antrenor: Ilie Hagioglu, Călugăru, Ioan Nicu, Gelu Popescu, Ioan Morohai, Vivi Stamate, Măstăcan, Mihai Magearu, Romică Chihaia, Viorel Tănase. Şi lista ar putea continua. Pentru meritele sale deosebite în domeniul în care a activat, Nea Zoly a fost distins cu titlul de Antrenor Emerit (singurul tehnician gălăţean răsplătit cu o asemenea distincţie), cu cel de Cetăţean de Onoare al Galaţiului şi cu cel de membru de Onoare al Asociaţiei Judeţene de Fotbal.
Conferinţa de presă de ieri a început cu un moment de reculegere. „Vreau să începem prin a aduce un omagiu celui care a fost nea Zoly David, un om care va lăsa un gol imens prin ceea cea făcut el pentru clubul nostru şi pentru fotbalul gălăţean. Nu cred că cineva ar putea să facă munca lui. A murit la datorie, în momentul care a făcut atacul de cord împrăştia pliante pentru selecţia la grupele de 5 şi 6 ani. Va rămâne o amintire vie în memoria noastră. Avem satisfacţia că am reuşit să-i facem o bucurie, în viaţă fiind: în sala de trofee am pus un tablou omagial, la vârsta de 78 ani şi a apucat să-l vadă”, a spus directorul general Marius Stan. Ultima dorinţă i-a fost îndeplinită şi trupul răposatului este depus la sala de conferinţe a stadionului Oţelul, înmormântarea urmând să aibă loc sâmbătă, la ora 11.00.


Articole înrudite