24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O nouă înfrângere în stil Oţelul
O nouă înfrângere în stil Oţelul

Florin Marin a început partida de la Cluj într-o formulă, cel puţin ciudată. Murgoci, obsesia tehnicianului poreclit Flocea, a figurat fundaş dreapta, Cucu a trecut la închidere, iar Sissoko şi-a făcut pentru prima oară loc în primul 11. În poartă a fost titularizat Abraham care revenea astfel între buturi după meciul cu Concordia din etapa a 2-a din tur! Gazdele au avut prima ocazie în minutul 4 când Doré a şutat de la 35 de metri şi Abraham a salvat cu un reflex spectaculos. Cucu a încercat primul şut spre poarta gălăţenilor în minutul 10, dar a ieşit un fel de transformare de rugby. Cernat a centrat perfect în minutul 17, dar Tudorie a trimis cu capul peste poartă de la 8 metri deşi nu era jenat de nimeni! Clujenii încearcă să profite apoi de teama care îi domina pe cei mai mulţi dintre gălăţeni, dar Camora în minutul 24 şi Tade în minutul 27 nu sunt inspiraţi. Oţelarii îşi iau inima în dinţi în finalul primei reprize şi trag la poartă, dar şutul lui Hamroun ocoleşte cadrul porţii, iar bomba lui Cucu este reţinută de Mincă. Repriza se putea încheia cu oaspeţii în avantaj, dar Helder nu ştie ce să facă odată ajuns în careu după pasa genială a lui Cernat. Partea secundă începe cu o ezitare a lui Popescu, dar Sissoko (oare de ce nu o fi jucat până acum?) salvează. Abraham  a ezitat în minutul 53 la o centrare a lui Camora, dar Lopes nu a găsit cadrul porţii cu o lovitură de cap. În minutul 56 vine şi deschiderea scorului. Tiago Lopes trimite o minge lobată în careul gălăţenilor, Popescu îi serveşte mingea pe tavă lui Tade, care înscrie simplu la colţ. CFR înscria al treilea gol din retur şi conducea cu 1-0. Oţelarii au posibilitatea să ajungă la poarta gazdelor în minutul 61, dar Helder iroseşte un contraatac 3 contra 1 cu o pasă în adversar. Moldoveanul Carp trimite o lovitură de cap în minutul 63 şi Abraham salvează golul. Cernat încearcă de unul singur să schimbe jocul, pentru că ai săi coechipieri, cu excepţia lui Hamroun, par din alt film. Decarul Oţelului trage de pe loc în minutul 67, dar Mincă intervine salutar şi păstrează scorul înscris pe tabelă. Tudorie şutează ca un începător în minutul 76 din poziţie bună. Finalul meciului consemnează încercările disperate ale gălăţenilor de a stabili măcar egalitatea. Hamroun şutează din lovitură liberă de la 35 de metri, Mincă respinge, Tudorie îi pasează apoi lui Mişelăricu, dar reluarea acestuia poate concura la chifla anului. CFR Cluj învinge cu 1-0 si speră să evite retrogradarea chiar dacă nu va primi înapoi cele 24 de puncte. Oţelul a părut o echipă speriată de bombe şi total neinspirată. Gălăţenii nu puteau înscrie nici dacă s-ar fi jucat până a doua zi dimineaţa în ritmul în care au irosit ocazii de gol.

 

Formaţii:

CFR Cluj: Mincă 7 - Jakolis 6, Larie 6, Carp 6, Camora 7 - Lopes 7 (Chanturria 6), Veres 5 (Petrucci), Muniru  6 - Tade 7, Doré 6 (Negruţ), Păun 6.

Oţelul: Abraham 6 - Murgoci 5, Miron 6 (Mişelăricu), Sissoko 6, Popescu 4 - Cucu 5 (Tătar 6), Helder 4 - Iorga 3 (Grădinaru 5), Cernat 7, Hamroun 6 - Tudorie 4.


Articole înrudite