24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mister total în legătură cu viitorul Oţelului
Mister total în legătură cu viitorul Oţelului

Oţelul a făcut un meci slab la Giurgiu în faţa Astrei. Echipa gălăţeană a fost penibilă în defensivă, în timp ce atacul a părut bont. Jucătorii Astrei nu au făcut altceva decât să profite de greşelile impardonabile ale lui Mişelăricu, Solomou sau Helder. Nu trebuie însă să căutăm vinovaţi, pentru că înfrângerea Oţelului este normală în contextul actual. Fosta campioană se află într-o situaţie ingrată, pentru că nu ştie ce-i rezervă viitorul. Retrogradarea nu mai poate fi evitată, însă falimentul bate la uşă, ceea ce este mult mai grav. Confuzia din echipă este exprimată atât de antrenorul gălăţenilor, cât şi de jucători.

„Am suferit o înfrângere ruşinoasă la Giurgiu. Am primit golurile pe un fond de pasivitate. A fost în special o lipsă de concentrare. Nu meritam nimic din partida cu Astra. Este greu şi pentru mine şi pentru jucători. Sper să gestionez situaţia până la sfârşit. Dacă se ia hotărârea să se facă o echipă nouă şi să o luăm de la început, eu sunt de acord să rămân antrenor”, a declarat Florin Marin - antrenor Oţelul. „Eu mai am un an de contract, dar nu ştiu dacă va mai exista Oţelul. Nu ne spune nimeni nimic. Nu există bani, nu există nicio perspectivă. Ne zbatem în mediocritate şi am ajuns echipa nimănui”, a spus şi mijlocaşul Iulian Popa.

Dacă Florin Marin trebuie să fie admirat pentru eforturile pe care le-a făcut pentru echipa, cuvintele lui Iulian Popa pot fi interpretate ca un SOS. Echipa a ajuns pe ultimul loc în clasament şi din cauza lui Iulian Popa şi a multora dintre coechipierii săi. Chiar dacă a reuşit un gol de generic la Giurgiu, mijlocaşul venit de la FC Braşov a rămas dator suporterilor. CSMS Iasi a reuşit să se salveze fără a avea un lot superior faţă de cel al Oţelului. Antrenorul Nicolo Napoli a reuşit sa impună o disciplină tactică, iar jucătorii au murit pe teren la fiecare partidă din retur. Fosta campioană ar fi putut avea cel puţin 10 puncte în plus în clasament dacă jucătorii ar fi evoluat în fiecare partidă precum au făcut-o în meciurile cu Steaua, Viitorul şi Petrolul. Problemele financiare au tras în jos echipa de la Dunăre, dar pe teren au intrat jucătorii care în această primăvară au primit salariile la timp. Jucătorii Astrei sunt neplătiţi de 4 luni şi au făcut instrucţie cu elevii lui Florin Marin. Asta chiar reprezintă o probă de caracter! Oţelul a adunat doar 11 puncte în 14 etape, deşi avea nevoie de cel puţin 28 în tot returul. A fost vorba şi de ghinion, şi de unele greşeli de arbitraj, dar retrogradarea au produs-o jucătorii care au intrat în teren. Dacă rămânea în prima ligă, echipa gălăţeană continua cu siguranţă activitatea, pentru că avea la dispoziţie banii din drepturile TV. Acum, când se ştie că Oţelul nu va mai evolua pe prima scenă a fotbalului românesc, viitorul clubului se află în mare pericol. Conducerea administrativă a Oţelului ar trebui să organizeze o conferinţă de presă în care să explice care sunt variantele de evitare a falimentului.


Articole înrudite