22 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Meciul cu Steaua ar putea fi decisiv
Meciul cu Steaua ar putea fi decisiv

Oţelul va avea 6 etape de foc până la finalul campionatului. Pentru echipa gălăţeană fiecare partidă va fi de totul sau nimic pentru că formaţiile care se luptă pentru evitarea retrogradării sunt despărţite de câteva puncte. Nu mai puţin de 9 formaţii se luptă pentru evitarea celor 3 locuri care duc în liga secundă. Echipele care sunt clasate de la locul 9 şi până la poziţia a 17-a pot face schimb de locuri în fiecare etapă. Oţelul a obţinut un succes preţios la Mediaş dar emoţiile în ceea ce priveşte retrogradarea nu s-au risipit.
Narcis Răducan a declarat: „Sunt foarte multe echipe comprimate pe 9 locuri, dintre care 3 părăsesc prima scenă. În aceste condiţii, orice victorie este importantă, cum şi dacă suferi 2 sau 3 înfrângeri consecutive eşti practic ieşit din cursă. Aţi văzut ce au păţit Ceahlăul şi Gaz Metan, care nu au mai câştigat de câteva etape bune şi au ajuns să tremure pe finalul campionatului. Din fericire, noi am reuşit să câştigăm la Mediaş, când aveam mai mare nevoie, dar vedeţi că nu este de ajuns, pentru că nici celelalte echipe nu renunţă la luptă. Jucăm un meci decisiv cu Săgeata, sâmbătă, şi dacă învingem reuşim să devenim puţin mai liniştiţi. Este normal ca jucătorii noştri să fie crispaţi, pentru că nu este simplu să joci la retrogradare. Calitatea jocului are de suferit, pentru că există presiune din toate părţile. Mizăm pe experienţa unor jucători din lotul nostru care au văzut multe la viaţa lor. Cu ei şi cu ambiţia celorlalţi de a demonstra că sunt mai buni decât locul pe care îl ocupă în clasament, sperăm să ne menţinem în prima ligă. Nu iau în calcul jocurile de culise. Consider că fotbalul românesc s-a însănătoşit din acest punct de vedere şi toate meciurile se dispută doar pe teren. Excepţii există în toată lumea, dar personal nu am sesizat jocuri suspecte. Nu are importanţă dacă ne vom salva în ultima partidă cu Steaua sau înainte de ultimul meci. Dacă va fi să fie un meci decisiv cu Steaua în ultima etapă, vom face tot ceea ce este posibil pentru a câştiga. Este greu de anticipat pe ce loc vom termina campionatul. M-am uitat pe program şi am văzut că, dacă batem Săgeata şi ne ajută jocul rezultatelor, putem să ajungem şi pe locul 9. La fel de bine, dacă avem ghinion putem ajunge şi pe locul 17. Este aproape imposibil să dau un pronostic în acest moment, pe ce poziţie vom termina campionatul. Pot însă să spun că aş fi mulţumit să ne clasăm între locurile 9 şi 11. Important este însă să evităm retrogradarea, pentru că problemele extrasportive şi-au pus amprenta pe rezultatele echipei noastre în acest sezon”.
Oţelul este mai valoroasă decât toate adversarele sale în lupta pentru evitarea retrogradării. Nu rămâne decât ca echipa gălăţeană să dovedească acest lucru şi în cele 3 partide de pe teren propriu, în care va întâlni Săgeata, Poli Timişoara şi Viitorul.


Articole înrudite