23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Meciul cu Pandurii le dă fiori gălăţenilor
Meciul cu Pandurii le dă fiori gălăţenilor

Oţelul a rezolvat ecuaţia Cupei şi gândurile antrenorilor, jucătorilor şi conducătorilor se îndreaptă spre partida cu Pandurii. Meciul de la Brăila a fost urât. Echipa gălăţeană a fost dominată în cea mai mare parte a timpului de o echipă de ligă secundă, ceea ce nu poate fi lăudabil pentru elevii lui Selymes. Oţelul parcă a uitat să joace fotbal de când a încăput pe mâinile lui Hans Michael Weiss. Germanul, un tehnician din stirpea lui Halagian, nu le cerea jucătorilor săi decât să aglomereze zonele din faţa careului propriei porţi şi să bubuie mingile la ce o ieşi. O astfel de tactică nu mai este aplicată nici măcar de San Marino sau Lichtenstein. Oţelul nu poate să paseze, iar această impotenţă se răsfrânge asupra jocului echipei de la Dunăre. Este  adevărat că în partida de la Brăila au lipsit câţiva jucători importanţi. Nu au putut fi folosiţi Zaharia, Avdic, Cernat, Brigido, Iulian Popa, Milea, Cojoc şi Ciftci. Cu măcar 4 dintre primii 5 în teren, jocul echipei de la Dunăre ar fi arătat cu totul altfel. Oţelul are nevoie de mijlocaşi combinativi care să dea culoare jocului şi să asigure o posesie bună. Zaharia, Cernat, Brigido, Iulian Popa sunt mijlocaşi care pot schimba în bine jocul formaţiei gălăţene. Când toţi componenţii lotului vor fi apţi pentru a intra în teren, jocul echipei gălăţene va arăta cu totul altfel. În ceea ce priveşte jocul de luni de la Tg. Jiu, Tibor Selymes nu îi va utiliza pe Cernat, Brigido şi Iulian Popa, iar prezenţele lui Zaharia şi Avdic vor fi sub semnul întrebării. Noul antrenor al Oţelului se aşteaptă la o partidă foarte dificilă.
„La Tg. Jiu vom încerca să scoatem un rezultat cât mai bun. Am urmărit duminică  partida pe care Pandurii a disputat-o la Giurgiu cu Astra şi am rămas impresionat de jocul echipei lui Grigoraş. Pandurii merită să câştige partida. Va trebui să facem un meci foarte bun pentru a obţine un rezultat care să ne convină", a declarat Tibor Selymes.
Meciul de Cupă de la Brăila a scos la rampă doi jucători tineri care, dacă vor avea constanţă în evoluţii, vor progresa mult. Este vorba despre George Miron şi Răzvan Grădinaru. Cei doi vor fi cu siguranţă titulari la Tg. Jiu şi vor încerca să menţină ştacheta pe care singuri au ridicat-o. Oţelul are un lot destul de bun, astfel că nu rămâne decât că Tibor Selymes să lucreze la omogenitate. De pregătirea fizică se ocupă de acum înainte profesorul Ionel Tămăşanu, un superprofesionist care nu mai are nevoie de multe prezentări. Antrenorul Oţelului vorbea şi despre doi jucători care ar putea fi transferaţi în viitorul apropiat. Cum perioada de transferuri este închisă, nu poate fi vorba decât despre fotbalişti liberi de contract.


Articole înrudite