24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Maxim Dubarenco a triumfat în al doilea turneu de la Complexul Viva
Maxim Dubarenco a triumfat în al doilea turneu de la Complexul Viva

Semifinalele celui de-al doilea turneu Futures cu premii de 10.000 de dolari de la Complexul Viva nu au oferit surprize. Favoritul numărul unu, Max Dubarenco, care reprezintă Belarus, dar este născut şi crescut la Chişinău, l-a învins mai clar decât se aşteptau specialiştii pe Vasile Antonescu, cu 6-1, 6-3. În cea de-a doua semifinală, Dimitri Popko (Kazahstan) a trecut cu 7-5, 6-0 de Dragoş Dima. Finala a însemnat reeditarea duelului din semifinalele turneului trecut, când s-a impus Popko în două seturi. Meciul dintre cei doi jucători de limbă rusă a început cu lovituri puternice şi variate. Dubarenco şi-a fructificat alonja şi a servit năprasnic de la cei 1,95 metri pe care îi posedă, în timp ce Popko, mai scund cu 5 centrimetri, a avut lovituri mai variate, dar a greşit mai mult. Cei doi au mers cap la cap în primul set, care s-a încheiat cu un tie-break adjudecat la 5 de Max Dubarenco. Tot tenismanul născut la Chişinău a jucat mai bine în setul secund şi a reuşit break-ul în game-ul 6. Cum până la final cei doi tineri jucători şi-au valorificat serviciul, Dubarenco s-a impus cu 6-3. Maxim Dubarenco a câştigat cu 7-6, 6-3 şi a cucerit al doilea Turneu Futures găzduit de Complexul Viva. Merită remarcată însă şi performanţa reuşită de Dmitri Popko. Tenismenul de 18 ani din Kazahstan a disputat 2 finale în interval de o săptămână, ceea ce nu este puţin lucru. Organizarea a fost ireproşabilă, iar acest lucru s-a datorat în principal directorului turneului, Florin Şipoş. Cei doi finalişti au primit şi câte o noapte în plus de cazare la Viva, în timp ce învingătorul a fost răsplătit, pe lângă premiul în bani, şi cu o tabletă.

 

Declaraţii:

 

Dmitri Popko (Kazahstan): „Sunt un pic supărat, dar Maxim a jucat extraordinar astăzi. Sunt pe de altă parte mulţumit pentru că am disputat două finale şi sunt încrezător pentru ceea ce va urma în acest an. Anul acesta voi juca doar turnee Futures şi Challenger, iar anul viitor sper să ajung în turneele ATP".

Maxim Dubarenco (Belarus): „Este greu să câştigi fiecare meci. Am pierdut semifinala de la turneul anterior, dar între timp m-am acomodat mai bine cu zgura şi am reuşit să mă impun. Concentrarea a jucat un rol important, dar cred că şi şansa a avut rolul ei. Ştiam că trebuie să fiu mai agresiv şi până la urmă m-am impus".

Florin Şipoş - director turneu: „Din ce am înţeles de la participanţi, au fost foarte mulţumiţi şi acest lucru nu poate decât să ne bucure. Dacă tenismenii au fost satisfăcuţi, atunci se poate spune că a fost o reuşită. Acum avem două săptămâni de pauză, după care urmează 3 turnee feminine, două cu premii de 10.000 de dolari şi unul cu premii de 25.000 de dolari. Am putea să vedem chiar şi jucătoare din prima sută mondială la Galaţi".


Articole înrudite