24 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
- Mai simţiţi încă regretul necalificării între primele patru echipe ale campionatului?
- Mai simţiţi încă regretul necalificării între primele patru echipe ale campionatului?

David Asandei: Trebuie să lăsam deoparte orice regret pentru că urmează meciul din sferturile de finală ale Cupei României cu Cityus Tg. Mureş. Culmea este că şi pe această echipă am învins-o în ambele partide din sezonul regulat, ca şi pe Dunărea Călăraşi. Acum va fi alt joc. Vom putea să-l folosim pe Ovidiu Tudose, care şi-a revenit după accidentare. Nu acelaşi lucru pot să-l spun despre Jovanovic, care a încheiat sezonul. Eu sper să facem un joc bun, chiar dacă, în opinia mea, formaţia din Tg. Mureş are cel mai valoros lot dintre toate echipele din prima ligă. Acolo sunt 8 internaţionali români şi 3 internaţionali străini. Vom încerca să fim lucizi în faţa porţii şi trebuie să ne jucăm ultima carte din acest sezon.

 

- Acum, la atâtea zile de la eliminarea surprinzătoare din play-off, care credeţi că a fost motivul principal al ratării obiectivului? Au cântărit atât de mult accidentările lui Jovanovic şi Tudose?

 

David Asandei: Din punctul meu de vedere, absenţele lui Jovanovic şi Tudose nu au putut fi surmontate. Cei doi au înscris 34 din cele 100 de goluri reuşite de noi în sezonul regulat. Prima linie, adică primii 4 jucători folosiţi de obicei, au marcat 72 de goluri. Jucătorii care i-au suplinit pe Jovanovic şi Tudose nu au reuşit să marcheze. Nu orice jucător ştie să bage mingea-n poartă. Nu scăpăm de ghinion, pentru că din 2012 când am jucat finala Cupei României, am avut mereu jucători accidentaţi în fazele superioare ale celor două competiţii. Am avut doar 8 jucători pe care i-am putut folosi în partida a doua cu Dunărea Călăraşi. Jucătorii pe care i-am adus de la echipa a doua nu puteau face faţă unui asemenea meci.

 

- Aveţi un plan stabilit pentru sezonul viitor în ceea ce priveşte lotul de jucători?

 

David Asandei: Deocamdată nu putem să discutăm această problemă. Vreau neapărat să spălăm ruşinea necalificării în semifinalele play-off-ului cu o calificare în semifinalele Cupei României. Din păcate, jucăm un singur meci la Tg. Mureş şi trebuie să dăm totul pentru a reuşi o calificare. Cupa României va avea alt sistem în acest an. Va fi un Final Four, adică un turneu într-un singur oraş, la care vor participa 4 echipe. Pentru noi meciul de la Tg. Mureş este ultima şansă să ne reabilităm în acest sezon. Promitem să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a reuşi să ne calificăm în Final Four.


Articole înrudite