23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liviu Ciobotariu, preşedintele AJF Galaţi, crede că naţionala se califică sigur la Europene
Liviu Ciobotariu, preşedintele AJF Galaţi, crede că naţionala se califică sigur la Europene

Liviu Ciobotariu, preşedintele AJF, a asistat la victoria obţinută de echipa naţională în faţa Irlandei de Nord. Oficialul gălăţean crede că echipa reprezentativă se află pe drumul cel bun după ce a fost preluată de Anghel Iordănescu.
Liviu Ciobotariu a declarat: „Rezultatul meciului a fost foarte bun pentru că s-au întâlnit primele două clasate din grupă. Atmosfera a fost frumoasă chiar dacă nu au mai fost atât de mulţi spectatori ca la meciul cu Ungaria. Am văzut o schimbare atât în ceea ce priveşte jocul tricolorilor cât şi în privinţa atitudinii componenţilor echipei reprezentative după ce aceasta a fost preluată de Anghel Iordănescu. Rezultatul a fost cel aşteptat de toată lumea. Calificarea la turneul final este foarte importantă şi cred că suntem foarte aproape să împlinim acest deziderat. O calificare însemnă foarte mult atât pentru echipele de copii şi juniori cât şi pentru seniori. Echipele de seniori care dau jucători la loturi primesc sume importante de la UEFA, iar la copii şi juniori ar fi extraordinar să-şi vadă colegii mai mari evoluând la turneul final al europenelor. Ce să mai spunem despre banii care vor veni de la UEFA şi de la sponsori şi care reprezintă adevărată mană cerească pentru fotbalul nostru atât de încercat în aceşti ani? O calificare la europene poate schimba cu adevărat faţa fotbalului românesc".
Faptul că toţi preşedinţii AJF-urilor sunt invitaţi la meciurile echipei naţionale şi urmăresc partidele împreună cu staff-ul Federaţiei reprezintă o schimbare de atitudine faţă de ceea ce se întâmpla pe vremea lui Mircea Sandu. Chiar dacă unii îl critică pe Răzvan Burleanu, noul preşedinte al FRF a venit cu o altă viziune asupra modului cum poate fi condusă o Federaţie. Burleanu trebuie să realizeze mai mult decât a făcut Mircea Sandu la nivelul copiilor şi juniorilor, ceea ce nu-i va fi foarte greu, pentru că fostul preşedinte la FRF nu a făcut aproape nimic în acest sector!


Articole înrudite