28 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Karateka brăileni, pe podium la Mondiale (FOTO)
Karateka brăileni, pe podium la Mondiale (FOTO)

În perioada 30 septembrie - 02 octombrie 2022, la Karlovy Vary, Cehia, lotul naţional de Karate SKDUN, afiliat la Federaţia Română de Arte Marţiale, a participat cu peste 200 de sportivi la cea de-a 29 ediţie a Campionatul Mondial şi a 14 ediţie a Cupei Mondiale de Karate SKDUN.

Înscrierea sportivilor a fost făcută în programul informatic Sportdata, iar buna desfăşurare a competiţiei a fost supervizată de Preşedintele organizaţiei mondiale de karate SKDUN, Shihan Aurel PĂTRU, centură neagră 8 Dan, instructorii comitetului tehnic Sensei Colin Putt & marele maestru japonez YASUYOSHI SAITO, precum şi de către membrii BOARD ai Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN).

„Realitatea este că avem o echipa foarte bună, însă mai important este că avem în spate o generaţie nouă de copii talentaţi pe care va trebui să-i "creştem" cu grijă pentru a ajunge la rândul lor karateka foarte buni şi din punct de vedere sportiv, dar şi în ceea ce priveşte educaţia lor”, a declarat Preşedintele organizaţiei mondiale de karate SKDUN, Shihan Aurel PĂTRU.

Lupta a fost acerbă, concurând peste 1.000 de karateka, de pe 4 continente, din peste 28 de ţări, inclusiv Japonia. Arbitrajul, secretariatul şi securitatea fiind realizate de cei mai buni profesionişti internaţionali.

Fiind membrii ai lotului naţional, dar mai ales prin susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Brăila, în baza Legii 69/2000 privind educaţia fizică şi sportul, 5 karateka brăileni legitimaţi la Asociaţia Clubul de Arte Marţiale Tsunamy Brăila, care sunt antrenaţi de Senseii Sebastian Cazan şi Florin Nichifor în sala de sport a Liceului „Edmond Nicolau”, au luptat la această competiţie pentru titlul de campioni mondiali şi au urcat pe podium de 14 ori, imnul ţării noastre fiind auzit de 5 ori doar pentru sportivii brăileni care au ocupat cea mai înalta poziţie a podiumului.

Următorul obiectiv competiţional la care vor participa karateka brăileni este Campionatul European din luna martie 2023, ce va avea loc în localitatea Lignano Sabbidoro, Italia.

„A fost o competiţie reuşită. Mă bucur enorm pentru rezultatele copiilor şi mă bucur că avem viitor şi asta contează enorm, să avem baza de selecţie, să avem de unde alege pentru performanţă. Felicit sportivii pentru efortul depus şi mulţumesc Consiliului Judeţean Brăila pentru sprijinul acordat, sprijin fără de care ne-ar fi fost dificil să ajungem la Mondiale. Avem sportivi dedicaţi, implicaţi, care ne fac cinste. Încercăm prin sport să educăm copiii pentru a ajunge oameni de excepţie, modele în societate! Osss! Mă înclin”, a declarat sensei Sebastian Cazan, preşedintele clubului Tsunamy Brăila.

Campionii brăileni sunt următorii:

Plopeanu Laurenţiu Andrei (centură albastră 4 kyu):
- Locul 1 la Jiyu kumite, juniori, 16 – 17 ani, 6 – 4 kyu, -70 kg;
- Locul 1 la Kihon Ippon Kumite, juniori, 16 – 17 ani, 6 – 4 kyu;
- Locul 2 la Kata Individual, juniori, 16 – 17 ani, 6 – 4 kyu;
- Locul 2 la Duo Kata Echipe, juniori, 16 – 20 ani, 6 – 4 kyu;
- Locul 3 la Duo Kata Echipe Mixt, juniori, 16 – 20 ani, 6 – 4 kyu.

Udrea Denisa Ştefania, (centură albastră 4 kyu), fiind la prima participare într-o competiţie internaţională şi având 14 contraconcurenţi la categoria ei de vârstă şi grad, a obţinut:
- Locul 1 la Kata Individual, copii 10 – 11 ani, 5 – 4 kyu, TOP 8;
- Locul 2 la Kihon Ippon Kumite, copii 10 – 11 ani, 6 – 4 kyu, -34 kg;
- Locul 3 la Jiyu Kumite, copii, 10 – 11 ani, 6 – 4 kyu, -34 kg.

Tatu Maria Rebeca (centură verde 6 kyu):
- Locul 1 la Kata Individual, cadeţi, 14 – 15 ani, 6 kyu;
- Locul 3 la Kihon Ippon Kumite, cadeţi, 14 – 15 ani, 6 – 4 kyu;
- Locul 3 la Jiyu Kumite, cadeţi, 14 – 15 ani, 6 – 4 kyu, -50 kg.

Manea Elena Raluca (centură verde 6 kyu):
- Locul 1 la Kihon Ippon Kumite, juniori, 16 – 17 ani, 6 – 4 kyu;
- Locul 3 la Duo Kata Echipe Mixt, 16 – 20 ANI, 6 – 4 kyu.

Tudose Ovidiu Alin (centură albastră 4 kyu):
- Locul 2 la Kata Individual, cadeţi, 14 – 15 ani, 4 kyu.

VEZI FOTO, în Galeria de imagini de mai jos! ↓


Articole înrudite