23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Jula a dus Oţelul în optimile Cupei
Jula a dus Oţelul în optimile Cupei

Rivalitatea dintre Galaţi şi Brăila se manifestă în toate domeniile şi cu atât mai mult în sport. De acest lucru au fost conştienţi şi cei 22 jucători care au intrat pe teren la partida CF Brăila-Oţelul din 16-zecimile Cupei României.
Gazdele au prezentat o formulă din care au ieşit în evidenţă doi jucători care au evoluat şi în Champions League, Marius Onofraş şi Sorin Frunză. Tibor Selymes, aflat la debutul pe banca Oţelului, a aliniat un 11 apropiat de cel trimis în teren de Daniel Florea la partida cu CFR Cluj. În tribune atmosfera a fost de mare meci. Stadionul Municipal din Brăila, fratele geamăn al celei mai mari arene a Galaţiului, a fost scena unde s-au înfruntat cele două formaţii care şi-au dorit calificarea în optimile Cupei. Galeria Oţelului i-a sfidat pe spectatorii din Brăila cu un banner defăimător la adresa locuitorilor din oraşul lui Panait Istrati. Galeria divizionarei secunde a răspuns trivial, iar dialogul pe alocuri amuzant a continuat până la final. Meciul propriu-zis a început cu brăilenii la timonă. Elevii lui Alin Pânzaru au început în forţă, dar precizia şuturilor a lăsat de dorit. Oţelul încearcă prima oară poarta prin Cucu, dar mingea se duce mult peste. În minutul 21 Miron reia imprecis după o lovitură liberă executată de Murgoci. Frunză se află aproape de gol în minutul 31, dar şutul său de la 18 metri ocoleşte poarta lui Hotoboc. Jula putea deschide scorul în minutul 43, dar lovitura sa de cap din 6 metri se duce mult pe lângă poartă. Prima repriză se încheie cu şutul fratelui lui Bănel Nicoliţă, Stelică. Atacantul Brăilei a irosit ocazia primelor 45 de minute. Partea secundă începe cu un şut al lui Frunză de la 20 de metri care trece puţin peste poartă. Oţelul se apără în primele minute ale părţii secunde, dar în minutul 59 Cucu îl găseşte pe Jula cu o pasă lungă, masivul vârf al Oţelului face multe mişcări, dar reuşeşte până la urmă să reia din cădere sub bara porţii brăilene 0-1. Gălăţenii retrag apoi şi mai mult liniile, iar gazdele încep să prindă şi mai mult curaj. Stelică Nicoliţă este peste tot, dar nu poate trece de defensiva oţelară. Gălăţenii nu profită de spaţiile libere din apărarea brăileană, dar nici divizionara secundă nu găseşte culoarele spre poarta lui Hotoboc.
Galeria Oţelului începe să cânte „Când Oţelul joacă în deplasare la Brăila este sărbătoare", iar elevii lui Selymes se bat ca leii şi rezistă. Chiar dacă a evoluat în ultimele minute de parcă ar fi jucat în inferioritate numerică, Oţelul a obţinut o victorie meritată. Finalul i-a găsit pe jucătorii echipei gălăţene cântând împreună cu galeria. Partida a fost urâtă, dar jocul celor două formaţii a fost influenţat şi de starea jalnică a gazonului. Selymes a debutat cu dreptul şi a dus Oţelul în optimile Cupei României. Chiar dacă a suferit în mare parte a timpului de joc, Oţelul a avut tăria să reziste. Pentru echipa gălăţeană urmează, însă, un altfel de meci decât cel de la Vaslui, partida cu Pandurii.
Oţelul: Hotoboc 6 - Marus 4 (Mişelăricu), Miron 7, Sipovic 6, Murgoci 4 - Cucu 6 (Karlik 5), Helder 6 - Popescu 6, Cristea 4 (Tudorie 4), Grădinaru 7 - Jula 7.
De la echipa gălăţeană au lipsit Plopeanu, Zaharia, Avdic, Milea şi Adăscăliţei, care au fost accidentaţi, şi Cernat, Brigido şi Iulian Popa, care nu au ajuns încă la un nivel fizic normal. Chiar dacă nu a făcut un meci strălucit, echipa lui Selymes s-a calificat mai departe şi a căpătat moral şi pentru meciurile din campionat.


Articole înrudite