23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Într-o zi mă voi întoarce la Oţelul”
„Într-o zi mă voi întoarce la Oţelul”

Rep - Îţi este dor de Oţelul?
Narcis Răducan: Normal că mi-e dor. Am petrecut două sezoane la Galaţi şi am amintiri frumoase de aici.

Rep - Directorul executiv Remus Pascu a declarat că Oţelul ar avea nevoie de un conducător cu experienţa ta.
Narcis Răducan: Îmi pare bine că munca mea a fost apreciată până la urmă. Cred că am realizat lucruri frumoase sezonul trecut. A fost greu, dar până la urmă am reuşit să terminăm pe locul 10. Dacă păstram acelaşi lot şi aduceam 3-4 jucători cred că nu puteau să ne bată decât maxim 2 echipe.

Rep – Crezi că dacă ai fi rămas la echipă, Oţelul s-ar fi aflat mai sus în clasament?
Narcis Răducan: Nu ar fi corect din partea mea să spun acest lucru. Ovidiu Burcă şi Cristi Munteanu sunt 2 conducători tineri şi entuziaşti şi pot compensa lipsa de experienţă printr-un devotament total. Ei trebuie doar să găsească antrenorul potrivit. A fost adus Selymes, un tehnician cu experienţă în prima ligă, care poate realiza lucruri frumoase. Echipa a pierdut practic pregătirea de vară şi are probleme fizice. Cred că eliminările care au survenit în aproape toate partidele, vin dintr-o neputinţă fizică şi nu din indisciplină. Trebuie să fie totul pregătit cu grijă.

Rep - Are şanse Oţelul să se salveze de la retrogradare?
Narcis Răducan: Din păcate este un campionat extrem de complicat, pentru că vor retrograda 6 echipe. Oţelul nu are un lot rău, dar acesta trebuie întărit. Dacă nu vor fi posibilităţi, trebuie întărit spiritul de echipă. De fapt acestea sunt cele două principii ale formării unei echipe puternice. Ori transferi jucători valoroşi, ori joci cu ceea ce ai la dispoziţie, dar formezi o echipă în care toţi joacă pentru unul şi unul evoluează pentru toţi. Pe piaţă sunt din fericire mulţi jucători liberi de contract şi pot fi aduşi gratis. Este şi aici o problemă. Noi am avut o problemă sezonul trecut pentru că jucătorii nu-şi luaseră salariile de 5 luni, dar cu experienţa lui Ewald Lienen şi caracterul deosebit al jucătorilor am trecut peste toate şi ne-am salvat. Până la urmă poţi să ai jucători cu salarii mari şi să nu-i plăteşti sau să ai jucători cu salarii mici, să poţi să-i plăteşti, dar să nu prea ai rezultate. Nu ştii cum este mai bine.

Rep - Dacă se va ajunge în situaţia ca Oţelul şi Concordia să se lupte pentru ultimul loc din Liga 1, cum te vei simţi?
Narcis Răducan: Ca să fiu sincer mi-aş dori să nu se întâmple acest lucru. Sigur că mă gândesc în primul rând la Concordia, dar îmi doresc din tot sufletul ca şi Oţelul să se salveze. Sezonul trecut s-a spus că echipa gălăţeană se va preda cu Steaua pentru că am fost eu conducător acolo. Nu numai că nu ne-am predate, dar nu am pierdut niciuna dintre partidele cu echipa campioana. Sper ca Oţelul şi Concordia să nu ajungă să se lupte pentru evitarea retrogradării. Din păcate este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru. Este un campionat complicat pentru că fiecare meci se joacă pe viaţă şi pe moarte. Retrogradează 6 echipe şi lupta va fi teribilă.

Rep - Excluzi posibilitatea de a te mai întoarce la Oţelul?
Narcis Răducan: Cu siguranţă că voi mai ajunge să conduc Oţelul. M-am ataşat de această echipă şi sunt sigur că mă voi întoarce la acest club. Sunt sigur că echipa gălăţeană va rămâne în prima ligă încă mulţi ani de acum înainte şi eu voi reveni într-o zi la Galaţi.


Articole înrudite