23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Interviu cu Mihai Ciobanu, antrenorul Metalosport: „Trebuie să jucăm fiecare meci de parcă ar fi ultimul”
Interviu cu Mihai Ciobanu, antrenorul Metalosport: „Trebuie să jucăm fiecare meci de parcă ar fi ultimul”

Rep.: - Reveniţi la cârma unei echipe gălăţene după o pauză de 10 ani. Ce v-a făcut să acceptaţi oferta celor de la Metalosport?
Mihai Ciobanu: - Până la urmă, situaţia actuală a fotbalului te direcţionează. Cluburile gălăţene trec printr-o perioadă foarte grea şi s-a inversat raportul. Adică sunt mulţi antrenori şi puţine echipe. Eu nu am avut niciun angajament în ultima perioadă şi acum, înainte de Crăciun, am fost contactat de domnii Dorin Butunoiu şi Vlad Pavel. Am acceptat oferta dânşilor şi trebuie să ne apucăm de treabă şi să salvăm această echipă de la retrogradare. Lucrurile trebuie făcute însă pas cu pas.

Rep.: - Metalosport se află într-o situaţie dificilă şi mulţi jucători au dezamăgit deşi unii dintre ei veneau din liga secundă. Vom asista la o remaniere masivă a lotului?
Mihai Ciobanu: - Am văzut echipa în câteva jocuri oficiale. Lăsând la o parte valoarea fotbalistică, care este modestă la acest nivel, nu mi-a plăcut atitudinea pe care au avut-o jucătorii faţă de echipa la care joacă. Când te afli la început de carieră trebuie să dai tot ce ai mai bun pe teren. Nu este admisibil să te comporţi astfel când evoluezi în tricoul unei echipe care a fost reinventată după ce a făcut istorie în fotbalul gălăţean. Această atitudine negativă nu vreau să o mai văd la echipă. În funcţie de jucătorii pe care îi voi găsi pe 19 ianuarie, vom face şi lista de achiziţii. Poate că unii jucători îşi vor căuta alte echipe, alţii se vor apuca de învăţat, dar cei care rămân trebuie să joace fotbal. Avem mult de muncă pentru a structura lotul. În economia de piaţă în care trăim trebuie să consumi foarte puţin şi să arăţi foarte mult.

Rep.: - Există câţiva jucători pe care vreţi să-i aduceţi la echipă?
Mihai Ciobanu: - Echipa a prezentat slăbiciuni majore în meciurile disputate. Cred că fiecare compartiment are nevoie de întăriri. Avem nevoie de jucători care au confirmat la alte echipe. Sper însă ca toţi jucătorii pe care ne vom baza în retur să înţeleagă faptul că Metalosport poate fi pentru ei rampa de lansare în fotbalul mare. Pentru a face însă pasul spre echipe de prim plan, jucătorii trebuie să dea tot ce au mai bun pentru Metalosport.

Rep.: - Puteţi să promiteţi salvarea de la retrogradare?
Mihai Ciobanu: - Eu m-am angajat să îndeplinesc acest obiectiv. Am luat informaţii despre toate echipele din serie pentru a şti cum să le contracarez. Vreau să aduc un nou suflu care să-i facă pe jucători să dea tot cea au mai bun pe teren. Chiar dacă valoarea fotbalistică nu este deosebită, acest lucru poate fi compensat prin angajament şi dăruire. Trebuie să încercăm să jucăm fiecare partidă de parcă ar fi ultima din viaţa noastră.


Articole înrudite