23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Interviu cu Florin Cernat: „Jucătorii care vor veni trebuie să fie peste ce avem acum"
Interviu cu Florin Cernat: „Jucătorii care vor veni trebuie să fie peste ce avem acum"

- Cum a fost 2014 pentru tine?
2014 a fost şi cu bune şi cu rele. Eu încerc să iau doar lucrurile bune din acest an. Am încercat să salvăm cât am putut turul de campionat. Trebuie să facem o pregătire de iarnă de excepţie şi apoi veţi vedea altă echipă. Pregătirea de iarnă sper să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul, adică să ne salvăm de la retrogradare.


Rep.: - Crezi că Oţelul are nevoie de întăriri?
Florin Cernat: - Orice echipă are nevoie de întăriri. Am fost informat că vor veni jucători în această pauză competiţională. Depinde însă şi ce jucători vor veni. Avem nevoie de jucători care să nu aibă nevoie de o perioadă lungă de acomodare.

- Oţelul a marcat doar 7 goluri în turul campionatului. Ofensiva este o problemă?
Într-adevăr am marcat foarte puţine goluri. Sper ca jucătorii care vor veni să dea o mai mare forţă ofensivă echipei. Jucătorii care vor sosi trebuie să fie la un nivel mai ridicat decât fotbaliştii pe care îi avem în lot la ora actuală. Transferurile trebuie să aducă mereu un plus. Problema este că achiziţiile costă. Conducerea a spus că va face rost de bani pentru transferuri. De unde vor veni banii asta nu mă interesează pe mine. Eu îmi doresc să fie bine la echipă.

- Oţelul ar putea fi ajutată şi de problemele financiare pe care le au alte echipe.
Este adevărat, dar pe mine mă interesează în primul rând ce facem noi. Să câştigăm noi şi după aceea ne uităm şi la alţii.

- Oţelul are 12 puncte după tur. De câte ar avea nevoie echipa gălăţeană în retur pentru a scăpa de retrogradare?
Vă spun un secret. Când eram la Karabukspor aveam tot 12 puncte după turul campionatului şi s-au făcut câteva transferuri, iar în retur am câştigat toate meciurile de acasă şi am făcut 32 de puncte. Eram pe primul loc în retur cu Galatasaray. Am terminat pe locul 9 acel campionat. Şanse sunt, speranţe sunt, trebuie doar să ne facem treaba.

- Crezi că în retur vei fi la un nivel fizic mai bun decât în prima parte a campionatului?
Cu siguranţă. Domnul profesor Tămăşanu ştie ce are de făcut ca să ne aducă la un nivel fizic foarte ridicat.

- Crezi că finalul anului viitor te prinde tot la Oţelul?
FEu nu ştiu ce fac mâine, dar să mai spun unde voi fi la anul pe vremea asta? Eu sper că voi fi tot la Oţelul, echipa mea de suflet.

- Ce urări faci gălăţenilor de Sărbători şi ce îţi urezi ţie?
Ce pot să le urez gălăţenilor, decât sănătate, bucurii şi multe împliniri? Eu îmi doresc să fiu ferit de accidentări şi atunci voi arăta cu adevărat de ce sunt în stare.


Articole înrudite