23 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
George Cosac o vede pe Simona Halep în semifinale la Australian Open
George Cosac o vede pe Simona Halep în semifinale la Australian Open

Simona Halep reprezintă principala atracţie a meciului România - Spania. Cei mai mulţi dintre cei care şi-au achiziţionat bilete pentru evenimentul sportiv al anului doresc să o vadă la lucru pe cea de a 3-a tenismenă a lumii. Simona a anunţat că va veni să joace pentru România, dar data când va sosi în Galaţi nu poate fi anticipată. Totul depinde de cât de lung va fi parcursul jucătoarei din Constanţa la Australian Open.
George Cosac, preşedintele Federaţiei de Tenis, crede că Simona va disputa cel puţin semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului: „Cred că Simona va ajunge cel puţin în semifinale, adică îşi va depăşi performanţa de anul trecut. Cred că ea îşi doreşte să cucerească turneul, dar nu o mărturiseşte. Nu trebuie să punem presiune pe ea, pentru că va veni cu siguranţă şi triumful într-un turneu de Grand Slam. Ea are un joc complex, căruia puţine jucătoare îi pot face faţă. Ar fi extraordinar ca Simona să câştige Australian Open şi să prezinte trofeul la Galaţi. Nu ştiu dacă ea va deveni numărul unu în acest an, dar cu siguranţă că va ajunge şi pe această poziţie atât de râvnită. Simona are un potenţial deosebit şi poate progresa în continuare. Noi, românii, putem fi mândri că o astfel de jucătoare este conaţională cu noi. Cred că spectatorii care vor asista la partida România - Spania se pot considera norocoşi că vor vedea una dintre cele mai bune sportive din lume.”
Simona Halep se află într-o formă foarte bună, fiind neînvinsă în acest an. A 3-a jucătoare a lumii are drumul deschis spre semifinalele Australian Open după ce Ana Ivanovic şi Sabine Lisicki, două potenţiale adversare, au fost eliminate încă din primul tur. Simona ar putea să o întâlnească în semifinale pe Maria Sharapova, coşmarul jucătoarei noastre. Dacă va părăsi mai devreme decât a prevăzut turneul australian, Simona Halep va veni încă de pe 1 februarie în Galaţi. Chiar dacă gălăţenii abia o aşteaptă, ei şi-ar dori ca a 3-a tenismenă a lumii să dispute finala primului mare turneu al anului.


Articole înrudite